Korean traditional liquor

66. Missionary Lord (Four Seasons)

Korea trip 2025. 2. 23. 23:43
반응형
SMALL

Missionary Lord (Four Seasons)


Compared to other alcoholic beverages, more rice is used, while very little water is used. Therefore, after the fermentation process, only a small amount of rice wine is produced and only a large amount of rice wine can be obtained, so it is generally classified as rice wine.

It is said that the wine produced in this way has a texture similar to that of yogurt that is eaten like Ewha Womans University wine, and the taste of alcohol is very sweet and soft, making it like persimmon wine. You can drink more sweet and aromatic alcohol than regular makgeolli if you mix and drink water appropriately according to your preference.

Cheongju, which comes in a small amount, has a very rich sweetness and aroma similar to Takju. All the alcoholic beverages that come out have a good scent, so they are also called "集 St. 香."

It is characterized by a different period of aging alcohol for each season, perhaps because it is a liquor to make debt at all times throughout the four seasons. Of course, hot and humid summer months are the shortest.

How to make it is written in Gyu-gon Yoram (閨壼要覽), Yangjubang (釀酒) (2), and Onjubeop (蘊酒 method).

It is written in detail in the 濟志 Economic 園. In terms of how to make it, it is made by mixing one horse of white rice, two or five hops of yeast, five hops of flour, and three to four days after spring and autumn, and two horses of white rice are steamed and added to the pot within seven days. The taste of Takju is similar to that of Ewha Womans University, and Cheongju has become a drink that is mostly filtered and consumed with Takju after obtaining only a small amount.

반응형
LIST