테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
8.Kimchi

Korean trip

8.Kimchi

Korea trip 2025. 2. 15. 22:52
반응형
SMALL

https://www.tiktok.com/@seatvmusic 

Recipes vary greatly from region to region. Therefore, people living in the south do not even touch the central/northern local kimchi as it is bland, whereas people in the central region do not like it because it is salty in the south and has a strong smell of salted fish. As such, even with the same kimchi, it is quite difficult to produce a universal kimchi taste that can satisfy the people of all regions, so it is a rare food that does not have a national recipe, although it is a national food.

Depending on the region, the taste varies widely. There is a theory that it is getting bland toward the north and spicy and salty toward the south, but there is also a saying that the Hamgyeong-do region does not add much salt and eats spicy.  However, there is a saying that modern North Korea is poor, so it is not bland, but it is said that it cannot use refrigeration facilities properly, and North Korea also needs salt more to avoid spoiling due to the heat exceeding 30 degrees Celsius except for parts of the mountains.[12]

When making kimchi, abalone, oysters, and blue crabs are also used to make kimchi in areas adjacent to the sea. In Gyeongsang-do, where seafood is the most active, hairtail is sometimes added, but for fish lovers, the fermented hairtail is not a separate rice thief. The bones are also mushy, so you can eat them comfortably. Pork is added or broth is made to make broth, so foods such as kimchi rolled rice are possible. When you boil kimchi stew, if you add the pork in the kimchi together, it will be amazing.

The seasoning of Jeolla-do's kimchi is the strongest, and to exaggerate the color as well as the taste, it is said that the kimchi is black. Gyeongsang-do pays attention to the seasoning, but this side pays more attention to the seasoning itself than to the additional ingredients. Jeolla and Gyeongsang-do use salted anchovies, salted shrimp, yellow corvina, and salted hairtail to make kimchi. In Gangjin and Yeongam-gun, they also put in Toha salted fish. In the southern part of kimchi, people complain about the importance of the ingredients, saying, "Do you only put red pepper powder and cabbage in the kimchi in this neighborhood?" On the contrary, a person from the central part of the country comes down and freaks out, "What kind of ingredients are there in the kimchi?"

Kimchi is quite boring in Chungcheong Province. It is crispy rather than seasoned, and does not harm the taste of other foods. They mostly use salted shrimp, salted yellow corvina, and salted yellow corvina. The second volume of cartoonists also has episodes related to such kimchi from Chungcheong Province. The story is about a woman from a Chungcheong Province married to a separated family and makes her first kimchi, which is not a Pyeongan-style dish with a lot of soup that has been passed down from generation to generation in the market, but a happening that occurs when she makes crispy Chungcheong-style kimchi. Fortunately, her father-in-law is a big-hearted person, so she laughs, saying, "This kimchi tastes good," and her daughter-in-law ends warmly, saying, "I will make it a Pyeongan-style dish next time."

Gyeonggi Province and Hwanghae Province use salted yellow corvina and sand lance to make kimchi for salted shrimp. Compared to the thick seasoning in the southern region, it gives off a refreshing feeling and acidity and umami, but it is not as boring as in Chungcheong Province. In the central region and Chungcheong Province, salted shrimp is used to make kimchi.

Gangwon-do is more boring than Chungcheong-do, which is described above. It is characterized by being very clean and clean because kimchi is literally made with the least amount of ingredients. It is presumed to have developed that way due to the unique environment in which it is difficult to obtain a variety of ingredients due to the barren land. If you are familiar with Gangwon-do kimchi, you can't help but feel that the seasoning is strong no matter what you eat in other regions of kimchi.

Pyeongan-do and Hamgyeong-do rarely use salted fish and make kimchi with a lot of soup.

In the southernmost part of Jeju Island, kimjang is not as important as other regions due to the nature of the climate that is not cold. Due to the regional characteristics, vegetables in Jeju Island contain a lot of moisture, so their storage is not good. If you put kimchi in Jeju cabbage or radish, it will become soft and melt away, and red pepper powder and salt are rare, so the kimjang culture could not develop. Only in recent years, when transportation conditions have improved, more and more restaurants are making kimchi, so you can see them selling land-grown cabbage for kimjang.

반응형
LIST

'Korean trip' 카테고리의 다른 글

10. Kimchi  (0) 2025.02.15
9.Kimchi  (0) 2025.02.15
7. Kimchi  (0) 2025.02.15
6. Kimchi  (0) 2025.02.15
5. Kimchi  (0) 2025.02.15