테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
19.Kimchi... Radish kimchi

Korean trip

19.Kimchi... Radish kimchi

Korea trip 2025. 2. 16. 06:22
반응형
SMALL

https://www.tiktok.com/@seatvmusic 

If you're a beginner in making kimchi, it's worth a try because it's quite easy to make compared to cabbage kimchi. You can also make fried rice with this. When you make kimchi, the ingredients to make kkakdugi are automatically served, and the leftover radish from making radish for the kimchi seasoning and the leftover kimchi seasoning are used to make kkakdugi. Kkakdugi, which is a by-product of making kimchi, is more luxurious and delicious than kkakdugi, which is usually made simply because the seasoning includes oysters, hearing, and octopus.

When kimchi is too salty, the radishes are sometimes put together in the kimchi container, which naturally absorbs the saltiness of the radish and the seasoning, making it kkakdugi. You can add cabbage, but it seems to be used often because the radishes are simple. Of course, the original kimchi that has lost the salt and seasoning becomes tasteless

You can also make kkakdugi with fruits such as apples, pears, and peaches, and there are many recipes if you search for it because the sweet and sour taste of the fruit and the spicy and salty seasoning are well harmonized. In fact, the ingredients are only different, but it is very similar to plum pickles, so if you want to enjoy a different delicacy, you can make it and eat it.

You can make kkakdugi with sugar beet. # According to the blog link above, sugar beet is more crunchy than regular radish, so there is no need to add sugar separately.

1. Slice the radish into pieces.
2. Pickle it in salt water for 1-2 hours. Or rub it in salt.
3. After pickling, drain it by sieving it or holding it with your hands. If you want a large amount of radish kimchi soup, it's not salty or salty slightly.
4. Mix the daikon with the soaked red pepper powder. (You can also mix it with the fish sauce.)
5. Add minced green onions, minced garlic, minced onions, minced ginger, and anchovy sauce and season them with salt and sugar. Saccharin can be used instead of sugar, but it does not harden and does not sour easily, but it has a sweet taste that connects with the unique bitter aftertaste of saccharin. [3] You can use sliced chives or leeks instead of minced green onions, or you can remove onions from the above ingredients. (If you add onions, the soup will become cool, but there is a fear that it will be too sweet. In other words, if you reduce or remove sugar/saccharides, it is better to add onions.)
6. If you leave it at room temperature for about two days and put it in the refrigerator, you can eat it the next day. However, as with most kimchi, you should not open the lid during fermentation.

반응형
LIST

'Korean trip' 카테고리의 다른 글

21. Kimchi ingredients...Salted shrimp  (0) 2025.02.16
20. Kimchi... Radish kimchi  (0) 2025.02.16
18. Kimchi... Radish kimchi  (0) 2025.02.16
17. Kimchi...cabbage kimchi  (0) 2025.02.16
16. Kimchi...cabbage kimchi  (0) 2025.02.16