테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
20. Kimchi... Radish kimchi

Korean trip

20. Kimchi... Radish kimchi

Korea trip 2025. 2. 16. 06:27
반응형
SMALL

https://www.tiktok.com/@seatvmusic 

There is also a way to make mixed paste professionally, but if there is too much or too salty cabbage kimchi seasoning, you can add radish and ferment it with cabbage kimchi to make a great mixed paste.

Sometimes cider or yogurt is added to the recipe. This is especially true of kkakdugi, which is made in restaurants. So in general, kkakdugi in restaurants has a stronger sweetness than home-made kkakdugi.

Radish kimchi, which is sliced into large pieces and pickled in sweet seasoning, is commonly called mixed parchment or parchment. "mixed parchment" is the standard language and "stone parchment" is a dialect.

The recipe for mixed gourd described in the General Assembly and Encyclopedia is similar in that it is kimchi, which is the main ingredient of sliced radish, but it is far from the stone foil consumed these days.
The reason why kimchi, similar to radish kimchi, was called mixed kimchi when seolleongtang was popular in Japanese colonial era was originally kimchi made by mixing the above-mentioned radish and cabbage. However, the mixed kimchi made at the seolleongtang restaurant, which used to be a common people's restaurant, had no choice but to have a higher proportion of radish. Later, as cabbage kimchi developed, the mixed kimchi turned into radish kimchi as a result of the natural separation of radish kimchi and cabbage kimchi.

It is commonly served as a side dish at a rice soup restaurant, and there are cases where tongs and scissors are given separately while cutting them in a very large size.

The stone foil product commercialized by Bibigo is also a sweetly seasoned kkakdugi by cutting radish into large pieces.

In the 1970s, Ottogi's ketchup advertisements say, "Make delicious kkakdugi with ketchup." The person who made the line in question was actor Kim Ja-ok, who said it was more edible than expected. However, Kim Ja-ok himself did not like tomatoes when he was alive, so he did not like ketchup.

When Typhoon Kompas struck the Korean Peninsula in 2010, the cabbage fields on the Korean Peninsula were devastated by the typhoon, and cabbage prices soared. As a result, the military replaced cabbage kimchi with kkakdugi, but those who ate kkakdugi at the time were speechless because they put kkakdugi in all places where cabbage or kimchi could fit.

To the American people, I served Shin Ramen to the U.S. military because they thought the kkakdugi as a side dish was potato, and they scooped it up a lot and left it after a bite. The U.S. military chief explained that this was not a potato, but a U.S. sergeant who was served after a long time thought it was a potato and left a lot of kkakdugi, and when he thought it was the same, the U.S. military chief threatened to eat it all or jump into the sea, and eventually the U.S. sergeant chewed kkakdugi for 15 minutes and then scooped up water.

In the metropolitan area, it is not well used as a restaurant name, but in the Yeongnam and Honam areas, it is often used as a name for a seolleongtang restaurant named 'Seoul kkakdugi'.

In Japan, kkakdugi is used with a unique notation of kakuteki (カクテキ). In Japan, although it is possible to pronounce/mark with a limited number of Japanese phonemes, they often insist on this wrong notation, because they are continuously used without purifying the wrong notation in the early days like in Korea. Kkakdugi is a prime example. Kkakdugi is also a kkakdugi

It is a food that Sakurai Sho, a member of Arashi, tasted and fell in love with it. After answering the quiz on a Japanese entertainment program, it came out as a side dish with Seolleongtang, which I received as an award, but I ate kkakdugi only because it was my favorite food. When one of the poor performers said, "I told you to eat seolleongtang!" he also ate seolleongtang. In the meantime, when he continued to praise kkakdugi, he raised his hand again.

반응형
LIST

'Korean trip' 카테고리의 다른 글

22.Kimchi ingredients... Forsythia fish sauce  (0) 2025.02.16
21. Kimchi ingredients...Salted shrimp  (0) 2025.02.16
19.Kimchi... Radish kimchi  (0) 2025.02.16
18. Kimchi... Radish kimchi  (0) 2025.02.16
17. Kimchi...cabbage kimchi  (0) 2025.02.16