테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
21. Kimchi ingredients...Salted shrimp

Korean trip

21. Kimchi ingredients...Salted shrimp

Korea trip 2025. 2. 16. 06:32
반응형
SMALL

https://www.tiktok.com/@seatvmusic 

It is an ingredient used to make kimchi. It makes you digest well when you eat kimchi.

Salted fish dipped in shrimp. It is mainly used for small shrimp, and it is made by putting salt on shrimp and putting it in a jar for aging, also known as 撒鹽 method.

It is a particularly popular salted fish among salted fish. It is used as a side dish, is used a lot to make kimchi, and is also dipped in pork attachments and sundae.

In particular, in the south of Chungcheong Province, there are many mountainous areas where salted shrimp are served, and Ganggyeong-eup and Gwangcheon-eup, which are specialties of salted fish, are located, so salted shrimp is popular instead of salt, and it is essential for rice soup, bossam, and jokbal. This is because salted shrimp and pork go well together and are advantageous for protein digestion. At this time, it is seasoned with red pepper powder.

When cooking, salt is sometimes added in place of it. You can see a lot of cases where salted shrimp is added to soup or stew. For example, when you cook steamed eggs or stew. There is even a salted soup stew made by boiling salted shrimp. Also, when you eat soondae soup or pork soup, you season it with salted shrimp instead of salt. It adds the unique umami and cool taste of salted fish.

It is one of the salted fish that is used a lot along with salted anchovies. In the past, when pigs were raised at home, they didn't put salted shrimp in kimchi sold at the inn or kkakdugi. There was a myth that shrimp is at odds with pigs, although they are fed to pigs when customers leave leftover side dishes. However, the saying that pigs consume too much salt of salted shrimp causes salt poisoning has been misrepresented.

Theoretically, any shrimp can be used, but generally small shrimp are used. It is more beneficial to just cook and eat shrimp of a certain size. For example, if you make salted shrimp with prawns, it becomes salted shrimp, but since the unit price is no joke to make and eat it like that, no one would eat it on purpose. In fact, shrimp that is mainly used for salted shrimp is not a joke, but the real name is salted shrimp. In other words, it means shrimp that is used only for salted shrimp. For your information, not only this one type, but also other types of salted shrimp from China and Korea are used a lot. As you can guess from the name, these three types of shrimp have something in common: shrimp that are easily caught between China and Korea, that is, on the west coast. It is almost impossible to distinguish the three because they look similar unless you are a real expert, and therefore, in reality, they are mixed and distributed because they are soaked in salted shrimp with a clump of foot that is just caught. In fact, it does not matter if they are mixed because they are similar species that can be distinguished only by an expert. Salted fish made of freshwater raw Toha shrimp are also famous.

Although salted shrimp itself is a salty food, salted shrimp is particularly salty as it is a saturated solution and has a slightly fishy smell, so people like and dislike salted shrimp, but if you eat a lot due to its high salinity, you are at high risk of high blood pressure, so be careful when eating it. It is recommended to put salted shrimp in the freezer when storing it because it does not freeze even if you put it in the freezer.

However, there is a report that an appropriate amount of salted shrimp is good for health, and the ingredients are the same, so there is no need to reject it unconditionally. As with all foods, the right amount is the key.

The proper way to eat salted shrimp is to add a small amount of salt to somewhat bland foods such as side dishes such as unseasoned meat or bare rice. With just two to three small shrimp, you can easily eat a big spoon of rice. If you eat in moderation, the flavor is much better than just dipping salt.

It is easy to overlook, but shellfish allergies often come up because of salted shrimp. # If you eat kimchi and you get allergic to shellfish, it's because of salted shrimp. Literally, salted shrimp goes into Oman in Korean food, making it difficult for people with allergic to crustaceans.

In addition to salted shrimp, salted shrimp, salted shrimp in the market includes various sea bugs such as sea ganggu and Japanese sandworms, as well as sea creatures such as baby blue crabs and seahorses. This is a case that was caught by salted shrimp caught in large quantities and went in as a whole. In other words, it was a case that was sucked in together and fermented during the process of making salted shrimp, but it was not easy to separate, so it was made with salted fish together. It is not harmful to eat it because it is harmless to the human body, and you can just remove it and eat it, but depending on your personal preference, you may not eat salted shrimp at all.

반응형
LIST

'Korean trip' 카테고리의 다른 글

23. Ramen  (0) 2025.02.16
22.Kimchi ingredients... Forsythia fish sauce  (0) 2025.02.16
20. Kimchi... Radish kimchi  (0) 2025.02.16
19.Kimchi... Radish kimchi  (0) 2025.02.16
18. Kimchi... Radish kimchi  (0) 2025.02.16