테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
39. dumpling

Korean trip

39. dumpling

Korea trip 2025. 2. 18. 08:33
반응형
SMALL

https://www.tiktok.com/@seatvmusic 

Samosa in Indian cuisine, dipped in green mint chutney sauce.

Because South Asia is a region where food is prone to deterioration quickly due to its high-temperature and humid climate, cooking that is roasted or fried with high heat is more developed than cooking that is steamed, and samosa is a dish similar to dumplings in the region. It is enjoyed throughout South Asia, including India, Nepal, Pakistan, Bangladesh, and the Maldives.

Samosa has the same origin as Samsa, but instead of making pastry bread, it uses deep-fried Semolina (Atta Sooji) flour as its shell, and it mainly contains chopped potatoes with spices instead of meat. Unlike Samsa, it usually does not contain meat.

Cattle are often made of potatoes with peas, peanuts, and cashew nuts, and sometimes raisins. It is more salty than dumplings. Potato cattle are common, perhaps because the common people eat a lot and the proportion of vegetarians is high, and because of Hinduism, which bans beef, and Islam, which bans pork, meat is mainly used as cattle. The price of meat jumps three times that of potato samosa.

It can be found mostly in regions deeply affected by Persia and India. It is also eaten in Somalia and Ethiopia. This region uses sorghum and millet instead of potatoes with cattle. It is also a food found in East and South Africa, which have been influenced by Indian or Arab cultures.

In Central Asia, pastry is served with lamb-based cattle, which is called Samsa in Uzbek and Sambusa in Uyghur, and Cao Baoz in Chinese. It means meat in bread. It is one of the foods that people traveling to the Xinjiang Uyghur Autonomous Region want to try at least once.

Strictly speaking, it was not a dish that originated from dumplings, but was treated as a kind of dumpling in East Asia. Rather, considering the process of spreading dumplings, it can be said that it is close to the original version of dumplings before they were introduced to China. It is presumed that the Ssanghwa in the Goryeo song Ssanghwa store refers to these three sides. It contains the story of a hoebi, or a Uighur man, the owner of the store, holding the wrist of a Goryeo woman who came to buy Samsa and writing a handwriting.

In Russia and Poland, they also eat dumplings called п льм, Pirozzi, or Pierogi. It was influenced by the Udmurtans, who lived between Tatar and Russian. In addition, they also eat dumplings such as samusa with lamb or pork, and Manti, which is slightly larger than Pirozzi.

There is also a dumpling called Vareniki. Usually, mashed potatoes, lamb, pork, and beef are added, and berries like cherry are added to give it a sweet taste. Vareniki with cherries has bright red skin. There are more variations of ingredients than Felmeni.

In the Russian provinces of Chechnya and Population Shetiya, people eat flat dumplings called hingalsi and cephalghashi. Cherkese also have a similar dish called "Х л," and in Azerbaijan they eat "ə ng ə."

There is also a dumpling called Khinkali (ხინკალი) in Georgia. Hinkali puts beef inside the dumpling and eats it with coriander and pepper on it. It is similar in origin to Felmeni. It is also eaten in neighboring countries Armenia, Azerbaijan, and Russia.

ı's ı is a dish originally made of ravioli, a type of Italian pasta, and is unusually small in size. After cutting flattened flour skin into a square about 3 to 5 cm wide, folding or not adding meat (limited to the western part), it is boiled and then eaten with yogurt, mint, and red pepper butter sauce, especially in the central Turkish region of Kaiseri. Kaiseri mantis is characterized by being poured with meat broth and eaten like a chorba, and in Turkey, at least 40 mantis must be raised in a traditional wooden spatula to be considered a well-made mantis.

Sha Paley is a dish that Tibetans mainly eat, and is a form between Uzbek cuisine samosa and Indian samosa. It originated from the dish of the Kache people, a descendant of the Uighurs, who were selling in Lhasa, Tibet. Minced beef and onions are seasoned and added as cattle. It is also eaten in Uighur, Xinjiang.

In Sweden, there are Kroppkaka made of potatoes and Pitealt made of barley flour, both of which are made from northern Pite̊ regions. Instead of eating the whole thing like dumplings in other countries, they cut the insides with a knife and then spread butter and jam separately, and the meat inside. There is also a dumpling called "Blodpalt" that contains Seonji.

Spain and Latin America, which have been affected by the cuisine, also have empanadran dishes. In Cornwall, England, a food called "pasty" is similar to fried dumplings.

Some types of pasta are stuffed, similar to dumplings. This is called "stuffed pasta," and the most famous examples are ravioli and tortellini. They also make a dish that looks similar to a dumpling by stuffing them into corn kili, a round-dried pasta.

In the Arab world, there are not many types of dumplings because of "shawarma" or because grilled dishes have developed instead of steamed dishes. Dumpling dishes are difficult to find in the West, and "Chungwon" is more famous than dumplings. Also, in Thailand, spring rolls are more common than dumplings.

반응형
LIST

'Korean trip' 카테고리의 다른 글

82. the four-day workweek  (0) 2025.03.02
40. dumpling  (0) 2025.02.18
38. dumpling  (0) 2025.02.18
37. dumpling  (0) 2025.02.18
36. dumpling  (0) 2025.02.18