테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
30. Cold noodles

Korean trip

30. Cold noodles

Korea trip 2025. 2. 18. 08:03
반응형
SMALL

https://www.tiktok.com/@seatvmusic 

Dal Sera, who lived in a bar in Chansamgol (currently Langcheon-dong, Dongdaewon-gu District) in Pyongyang during the Goryeo Dynasty, boiled the buckwheat dough in water, rinsed it in cold water, and then mixed it in Dongchimi broth to eat it, which was called Goksu (穀 water). Dalse's "Changoksu" spread to Pyongyang and later became known as "Pyongyang naengmyeon."

Among the literature of the Joseon Dynasty, the word "cold noodles (冷麵)" appears in "The Valley House" published by Jang Seon-jing in 1643 by combining the poems and prose of Jang Yu.

In the book "Dongguk Segi", written in 1849, cold noodles are frozen
(November of the lunar calendar) Introduce it as a tasting.

The 1896 literature "Gyugon Yoram" wrote about naengmyeon, "In a hot radish kimchi soup, boil the pork well instead of the noodles, stir the pears, chestnuts, and peaches, and shake the pine nuts."

The Poetry Book of the late 1800s refers to the recipes of "cold noodles (冷麪)" and "Jangguk naengmyeon (Jaengguk ᆡ noodles)" as follows.

During the Korean Empire, Emperor Gojong is said to have liked cold noodles, and it was delivered from a noodle restaurant outside the Daehanmun Gate of Deoksugung Palace and ate it with pyeonyuk, pear, and pine nuts

Noodles made with buckwheat flour or starch flour, such as arrowroot, potatoes, and sweet potatoes, are garnished and eaten with cold broth or sauce. In modern times, noodles are cut with scissors, but in the past, they were not cut because long noodles symbolized long lifespan

Mul naengmyeon: It is naengmyeon only in meat broth or dongchimi broth. Garnish it with mustard and vinegar. The use of pheasant meat broth is called pheasant naengmyeon.

Bibim naengmyeon: It is naengmyeon mixed with garnish and various seasonings without broth.

Sashimi naengmyeon: without broth: It is naengmyeon where chopped pollack or skate is garnished and mixed with seasoning.

Depending on the ingredients of the noodles, it is classified into buckwheat naengmyeon, starch naengmyeon, and wheat naengmyeon.

Buckwheat Noodles: It is naengmyeon with buckwheat noodles made of buckwheat flour. Traditional naengmyeon such as Pyeongyang naengmyeon, Haeju naengmyeon, and Jinju naengmyeon is buckwheat noodles. A dark buckwheat noodle made by thickly extracting it with coarse buckwheat flour with only the outer skin is called makguksu.

Starch Cold Noodles: It is cold noodles with starch noodles made of starch powder. Nongma noodles in Gwanbuk region made of potato starch are representative. The use of arrowroot starch noodles made of arrowroot powder is called arrowroot cold noodles.

Wheat naengmyeon: It is naengmyeon with wheat noodles made of flour. Busan's wheat noodles are typical. cold banquet noodles and kimchi noodles are also a type of wheat naengmyeon.

Cold noodles are classified into various types such as Yeolmu cold noodles, raw fish cold noodles, and Kodari cold noodles depending on the garnish or ingredients.

There are Pyeongyang, Haeju, Gangge, Jinju, and Hamheung cold noodles.

Chinese naengmyeon is a Korean-style Chinese dish made by adding Korean-style cold broth to Chinese cold bibim-guksu. It is eaten by adding seafood such as shrimp, jellyfish, and cuttlefish, and vegetables such as cucumbers, eggs and carrots to the ice broth, and adding peanut sauce and mustard sauce.

Yeongil Cold Noodles is cold noodles made with beef-flavored condiments, glacial acetic acid, MSG, sugar, soy sauce, and cider mixed in water with starch noodles, and a sauce and watermelon on top.

Morioka Naengmyeon: It is a modified version of Hamheung-style Mulnaengmyeon developed by Yang Yong-cheol, the first Korean Japanese, in Morioka City, Japan in 1954.

Naengmyeon is made with radish kimchi, cabbage kimchi, and pork 
do.

Naengmyeon is rolled in fresh nabak kimchi or good dongchimi soup, but it burns honey, and top it with three kinds of Yangji head, pear, and good cabbage kimchi, and red pepper powder and pine nuts.

Boil the meat soup and cool it down to cool the noodles. Fill the top with cucumbers, marinate them in salt, squeeze them a little, stir-fry them, mix them with sesame salt, red pepper powder, oil sauce, and Yangji, and top with silky red pepper, seok-i, and fried eggs. Stir-fry the pumpkin with cucumbers.

반응형
LIST

'Korean trip' 카테고리의 다른 글

32. dumpling  (0) 2025.02.18
31. water Cold Noodles  (0) 2025.02.18
29. Porridge  (0) 2025.02.16
28. royal cuisine  (0) 2025.02.16
27. Nerviany... meat enemy  (0) 2025.02.16