테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
32. dumpling

Korean trip

32. dumpling

Korea trip 2025. 2. 18. 08:16
반응형
SMALL

https://www.tiktok.com/@seatvmusic 

In Korea, 饅 refers to all foods that are cooked by adding beef, tofu, and vegetables to the skin of flour. Instead of meat and vegetables, sweet red bean paste is usually called steamed bun.

Dumplings in a broad sense, not in a narrow sense, are hard to define. From Northeast Asia, Southeast Asia, Central Asia, South Asia, Eastern Europe, and South America, which share the culture of dumplings, there are indeed different definitions and names of dumplings, because each country has already made unique developments since the introduction of this recipe to each country in ancient times.

The word "霜" [1] was used to describe a dish made of white and round flour that was fermented during the Goryeo Dynasty and the Joseon Dynasty. It is said to have originated from "samsa," which is mostly eaten in Central Asia and other countries. However, the word "霜 餠" is commonly referred to as "雙 flower," "雙 flower," and "床 flower," although records show that the name is not accurate. Dumplings were used without fermentation, but in the late Joseon Dynasty, the word "扁食" became "片 water," but now it has changed to refer to a square or triangular dumpling.

Generally, what is called dumpling in Korea is called 餃 in China and Japan, and is distinct from 饅. And unlike Korea, where cows are called dumplings, in China and Japan, they are more subdivided into different categories. Steamed buns are also called red bean dumplings in Japan, called あんまん.

For reference, since many of these dishes are eaten in the concept of dim sum (点 or 點) in Chinese cuisine, in Western countries, dim sum has a sense of solidification to the extent that it is a generic term for dumpling foods. However, dim sum does not actually refer to a specific dish, but rather the act of eating simple food between morning and evening. In other words, it has the same origin or Chinese character as lunch.

Historically, the first area where wheat was grown was the Anatolian Peninsula around the 90th century B.C., and it is estimated that it was mass cultivated by the Mesopotamian civilization of the Euphrates and Tigris rivers around the 30th century B.C. Mesopotamians kneaded flour with water and spread it out on a hot stone to make a bread called "Ninda."

Later, a Mesopotamian cookbook found a dish called 'Foogelhen', which is eaten after minced meat is topped with ninda and then re-cooked. It is not much different from today's dumplings.

The Persian Empire, which flourished in Mesopotamian civilization in 550 B.C., ate a dish called 'Yoshipara'[5], a dish filled with minced meat and seasoning on top of a square, non-fermented wheat flour. This yoshipara spreads throughout Central Asia and becomes the etymology of various dumpling recipes, including Shishibara, Chutshibara, Dushibara, and Choi Chi-ra.

At that time, Persia was trading with the Han Dynasty of China through the Silk Road, and dumplings were transferred to China along the Silk Road. In the process, in Central Asia and the Middle East, where water is scarce, the method of grilling or frying in a fireplace was changed.

The Chinese called this food hu-bing (胡餠), which means 'flour food of the two peoples'. Over time, this hu-bing settled as a food of Jungwon, and fused with Chinese culture to become the current Zien-bing (煎餅, jeon-byeong), and web-bing (monthly 饼, moon-byeong).

Hoobing is combined with boiling and steaming recipes in Chinese cultures, which are rich in water, away from the baking method in Central Asia. The steaming method is called mantou (饅), and the boiling method is called tangbing (湯餅), but the exact recipe for tangbing is not revealed, as it is estimated in various ways such as sujebi and dumpling soup. Sui Inbing is an elongated extension of this tangbing, which is presumed to be the original 引餅 of noodles.

Dumplings, or foods similar to dumplings, appeared clearly in the literature in the A.D. 200s, and it is presumed that milling technology itself came into China after the origin. It is presumed that similar flour foods, noodles, were introduced to Korea during the Three Kingdoms period or the Northern and Southern Kingdoms period, and are presumed to have spread similar or a little early.

It is believed that many Eastern European foods, such as mandu in Turkiye and pelmeni in Russia, were influenced by dumplings in China. It is presumed to have been influenced by the Mongolian Empire's occupation of Eastern Europe and Central Asia in the 13th century.

In conclusion, it is reasonable to see that the traditional dumpling of the early dumpling originating in Central Asia was transformed into a dumpling commonly known in China, and the Mongol Empire, which conquered the central region, spread back to Central Asia and Eastern Europe. However, it is presumed that in China, it was originally a food eaten in the private sector and spread, but it began to become an explosive trend in the generous horse (6).

Chokhan's statue, Zhuge Liang, was unable to cross the river due to heavy winds on his way back from conquering the South Bay, and when he asked the Namman people and the marauders, he said that 49 heads should be given to comfort the souls of the dead in the conquest of the South Bay, and then the soldiers and servants asked Zhuge Liang to give the head of the barbarians who were held hostage.

However, since sacrifice has already been made in the war, Zhuge Liang originated from the old saying that instead of the human head, he made a human head shape with flour dough, put a mixture of beef, lamb, pork, and vegetables in it, wrapped it, and offered it as an offering to soothe the anger of the 'God of the River'.

Originally, it was supposed to be sacrificed by hitting the neck of a living person, but Zhuge Liang was said to have opposed it, saying, "How can I kill again when I've already conquered others and killed so many people?" Regarding this, it is also interpreted as, "The wind and waves are only natural phenomena, and there can be no offering of human heads to prevent them, but if the customs that existed suddenly are eliminated, the backlash will be severe, so we tried to trick them into offering dumplings instead in the future."

Originating from this anecdote, it is written in the Song Dynasty's 紀 of Things that originated from the head of Namman 蠻 in the southern barbarians, that is, 蠻. However, when I wrote "蠻's head", it was so straightforward that I changed it to "瞞's head", but now I have come to this point.

반응형
LIST

'Korean trip' 카테고리의 다른 글

34. dumpling  (0) 2025.02.18
33. dumpling  (0) 2025.02.18
31. water Cold Noodles  (0) 2025.02.18
30. Cold noodles  (0) 2025.02.18
29. Porridge  (0) 2025.02.16