테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
34. dumpling

Korean trip

34. dumpling

Korea trip 2025. 2. 18. 08:20
반응형
SMALL

https://www.tiktok.com/@seatvmusic 

What sets Korean dumplings apart from dumplings in neighboring countries is that tofu, glass noodles, and bean sprouts are almost essential in the filling. There is only a difference in the times that tofu began to enter long before the enlightenment period and glass noodles began to enter after the enlightenment period, but both began to add weak ingredients to increase the amount of meat they lacked, which has become a characteristic of Korean-style dumplings.

In general, when it comes to dumplings, it means dumplings wrapped in thin blood like Zhao Tzu, and blood thick like bread in the form of Bao Tzu is usually referred to as king dumplings and hoppang.

Although not as much as tteokbokki or sundae, it is also frequently encountered as street food, and there are also low-cost dumpling places that sell it for 2,000-4,000 won per plate. There are usually two types of dumplings: meat dumplings and kimchi dumplings. Depending on the store, they sell spore dumplings-style king dumplings, fish cake dumplings using fish cake blood, and potato cakes that can be steamed, although not dumplings. However, the taste is not very expected very much because of the price. Frying dumplings sold at street snack bars rarely contain meat or vegetables, mostly glass noodles. Steamed meat dumplings also contain very little meat and a filling made of pickled radish and cabbage. The technique is to create the scent and texture of pork with vegetables.

It is similar to songpyeon in that it is a dish made during the holidays, but dumplings are generally counted as Lunar New Year food and songpyeon as Chuseok food.

It is not difficult to see a case where they are sold together not only at dumpling shops and snack shops, but also at kalguksu shops. Both are made by kneading flour, so the famous place is that they make hand dumplings. This makes more profitable than selling kalguksu alone, and if you don't want to eat only one, you can eat it as a set together to increase your satisfaction.

In addition, there is a characteristic of Korean dumplings, which are usually fish-shaped and streamlined, and unlike other overseas dumplings, dumplings are rounded.

The regions that were originally most famous for dumplings on the Korean Peninsula are Pyongyang and Kaesong in North Korea, where dumpling shops such as Ssanghwa branch have already been popular since the Goryeo Dynasty. In winter, they made dumplings and stored them in a tray hung between them. Gaeseong is relatively close to Seoul, only an hour's drive away, but in Gaeseong, they ate dumplings in a Lunar New Year and rice cake soup in Seoul. During the Korean War, Pyongyang dumplings became established throughout South Korea, including Seoul, along with Pyongyang naengmyeon. Pyongyang dumplings are usually made large and are actually very large compared to dumplings in other regions. When referring to king dumplings, they are usually referred to as Pyongyang dumplings. In this way, dumplings are treated as holiday foods in North Korea, including Hwanghae Province. In other words, the holiday foods are divided into rice cake soup in the south and dumpling soup in the north. As if to support this, in central regions including Seoul and Gyeonggi Province, you can often see rice cake soup, a compromise between the two.

In fact, Kaesong dumplings do not show a clear difference in taste from other Gyeonggi-do dumplings, but it is not easy to taste real Kaesong dumplings because few Gyeonggi-do dumplings remain in their original form.[15]

There is also a personality type dumpling called Pyeon-su, which is the closest type to Chinese-style dumpling (Bao Tzu). Usually, zucchini or cucumbers are squeezed out as much moisture as possible, fried slightly, cooled, and then wrapped in dumpling skin with other stir-fried meat or ingredients and steamed. There is also a personality-like dumpling called pumpkin-seon. Cut zucchini into a shape that is easy to eat, cut it into ten slices, fill it with pork or beef, season it with thick soy sauce, and eat it with a spoon. It is a dumpling made by adding stuffing to pumpkin instead of dumpling skin. It's almost gone, so very few people seem to have eaten it.

There is also a unique North Korean dumpling called Chaosjim. How to make this dumpling, which was introduced in Season 3 of the Battle of Korean Food. Chaos is the name of a Chinese dumpling called Hun Tun or Wantang. Wantang is also a specialty of Busan Metropolitan City, and it can be seen as a dumpling soup derived from the Chinese version of the dumpling Hun Tun. It features a small chunk of meat in mushy thin blood, a clear, refreshing broth.

In southern regions such as Gyeongsang and Jeolla provinces, cabbage kimchi is put in without washing to make the filling, while in central and northern regions, including Seoul, kimchi is washed to remove the dryness of red pepper powder. The mixing ratio of tofu and meat is also important, but if you add too much tofu, it becomes dry.

In northern parts of Korea, such as Pyeongan Island and Hwanghae Island, [16], there has been a custom of making dumplings during the Lunar New Year, but the custom has spread to the south, and in South Korea after the division of the two Koreas, there is a custom of making dumplings on the Lunar New Year. The main reason is that the people of the northern part of the country defected to the South to evacuate due to the 1.4 retreat after the Korean War.

In the relatively warm southern regions, these dumplings were less common. In the past, when refrigeration technology was lacking, bean sprouts, tofu, and pork, which were ingredients for ingredients, easily deteriorated in spring or summer, which is not a problem in modern times. Also, until the 20th century, Korea lacked milling technology, and flour itself was a high-quality ingredient, so buckwheat dumplings were mainly consumed in the central and southern regions. In other words, dumplings currently eaten in the southern region come from the food of the displaced people[17] and are not commonly eaten. In addition to buckwheat, other ingredients were used, such as rolling dumplings made by rolling large vegetables such as cabbage and lettuce into flour to use as little flour as possible, and various grain powders such as rice flour were also used. Russian Empire's Gonghu Dadeshkalyan, who visited Joseon in the late Joseon Dynasty, also recorded, "After 15 minutes, I received two awards with 14 different dishes, including fish, meat soup, eggs, fish with red peppers, meat dumplings made of sorghum and peas, dried beef, half-cooked chestnuts, rice, honey, kelp, and octopus cut beautifully into the shape of flowers."

반응형
LIST

'Korean trip' 카테고리의 다른 글

36. dumpling  (0) 2025.02.18
35. dumpling  (0) 2025.02.18
33. dumpling  (0) 2025.02.18
32. dumpling  (0) 2025.02.18
31. water Cold Noodles  (0) 2025.02.18