테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
95.Keimyungju (鷄鳴酒)

Korean trip

95.Keimyungju (鷄鳴酒)

Korea trip 2025. 3. 27. 23:22
반응형
SMALL

Keimyungju (Kyemyungju)
It's the liquor of Goguryeo.
Keimyungju (鷄鳴酒) is literally named after "you can drink when the chicken cries in the early morning of the next day at twilight," and it is also in the ≪Executive Economic Journal, and ≪Yewon Chongbo. Goguryeo liquor can be said to be Keimyungju, following Gyeongju Gyodongbeopju of Silla and Hansan Sogokju of Baekje. Keimyungju, a traditional liquor widely known in Pyongyang, has been a favorite drink since the Goguryeo period, and Choi Ok-geun, the current skill holder, has been registered as Gyeonggi Intangible Cultural Property No. 1" in 1987 after receiving the recipe from his mother-in-law. This liquor was designated as the "Traditional Food Master No. 12" by the Ministry of Agriculture and Forestry in 1996 and was recently selected as an excellent tourist product in Gyeonggi Province.
Unlike ordinary folk liquor, which is mainly made of rice, Keimyungju uses a lot of corn and sorghum. It mixes corn and sorghum powder, pours the grass over a 60°C heat in a pot, and adds malt oil to cool it down at 25°C. Then, wait for the porridge to clear up and boil it over 100°C, and when it becomes sikhye, add yeast, grain syrup, and pine needles, put it in a liquor jar, and ferment it at 28-29°C. It is also called "taste table wine" because it contains a lot of grain syrup and malt oil, and the literature states that it has a refreshing ending and no hangover.
When it comes to traditional liquor, there are familiar alcoholic beverages such as Bokbunja, Andong Soju, and Moon Baeju, but there are also many alcoholic beverages that cannot be determined by name, such as Keimyungju, Wangjeong Yangjo, and Lee Kang-ju. According to the Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries in 2009, there are 205 types of traditional liquor such as Takju, Yakju, Cheongju, and fruit wine, so the public's interest in traditional liquor has recently been great. Keimyungju, which connects the veins of Goguryeo, has also opened a way for exports to the United States, allowing Americans to drink Korean Keimyungju. Some drinkers may want to skip alcohol and drink a glass of freshly filtered alcohol when the early morning chicken cries.

반응형
LIST

'Korean trip' 카테고리의 다른 글

97. a meat gun  (0) 2025.03.27
96.Food of Baekje  (0) 2025.03.27
94. The vein (貊炙)  (0) 2025.03.27
93. Food of Goguryeo  (0) 2025.03.27
92.East a dream  (2) 2025.03.02