테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
102. Potato pancake

Korean trip

102. Potato pancake

Korea trip 2025. 3. 27. 23:44
반응형
SMALL

Potato pancake

Food derived from jeon, a type of Korean food. It is a local food from regions such as Gangwon-do. It is also called potatojeok (gamjae) in the Yeongdong dialect and potato jim in the cultural language, which is the language norm of North Korea. Generally, jeon is made by kneading flour (or pancake) and eggs, but potato jeon is made by kneading them with potatoes. Grate the potatoes and use them as the base for kneading, and mix them with flour, and although they do not add any ingredients, they may add onions or peppers or perilla leaves to their liking. Potatoes themselves contain a lot of starch, so they can be fermented enough by frying them alone. Generally, people season them with a little salt or dip them in soy sauce. Since they go well with other jeon ingredients, they can be used as the base for seafood jeon instead of flour or mixed with green onion jeon, which makes them a considerable delicacy.

The simplest way is to grind the potatoes with a grater and add a little salt and fry them. It is more viscous and flips easily than a regular flour pancake.

For better frying, grate the potatoes, season them with salt, mix the starch powder obtained by sinking the moisture from the potatoes with the ingredients, and place them in an oiled pan to douse them in moderation. Explained aboveStarch from the Shippy potato itself is available, so you can make pancakes with just potatoes without any additional flour or starch powder, but there is a high probability of failure. If it's a hassle, you can use starch powder. Never turn on high heat and fry it slowly. It's good when it's a little thick because it's crispy on the outside and chewy on the inside. If you have Cheongyang red pepper, cut it to the side and put some on top. Dip it in soy sauce or oyster sauce, it's best for a side dish. If you slice potatoes and mix them together like ground potatoes, they taste good. If you want to store ground potatoes for the next time, you should keep it in mind that they will turn sour.

If you are scared or lazy to grind a grater, or if you don't have a grater, you can make it with steamed or boiled potatoes. Put the steamed or boiled potatoes in a bowl and crush them thoroughly with a spoon, fork, food masher//food chopper, or potato press. After that, season well with salt, knead and spread as much as possible. Then, if you fry it in oil until it's golden, you can enjoy potato pancakes with a crispy texture on the inside and outside. However, it doesn't taste good when using raw persimmons, so be careful.

Whether you grind it with a steel plate or a mixer, you can eat a lot of potatoes only when you grind them, but the amount is not that large considering the process is cumbersome.

There are potato pancakes and potato pancakes made by slicing the whole potato. The texture is a little chewy, and it's between stir-fried potato and french fries. You can just grab it and shake it to make it come off as much as you want. But it doesn't come off when you eat it.

Additional potato starch to ground potatoes can compensate for the shortcomings of being hydrated.

반응형
LIST

'Korean trip' 카테고리의 다른 글

105. Ewhaju  (0) 2025.04.28
104. Korean liquor  (0) 2025.04.28
101. Jeon (Korean pancake)  (0) 2025.03.27
100. Pajeon  (0) 2025.03.27
99. salted seafood  (0) 2025.03.27