테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
72. Kimchi.

Korea Culture

72. Kimchi.

서울의 겨울 2024. 8. 28. 01:55
반응형

72. Kimchi. 

"Kimchi er en kål i salt og rød pepper pulver"

Kimchi er veldig krydret og salt.

Kimchi er en siderett som koreanere spiser hver dag.

Kimchi inkluderer mouu kimchi, kål kimchi,

vann kimchi, dongchimi, nabak kimchi, agurk kimchi,

aubergine kimchi og hvit kimchi.

Kimchi er en tradisjonell fermentert mat fra Korea.

Den lages ved å blande saltet kål eller reddik med

krydder som rød pepperpulver, grønn løk,

og hvitløk og deretter fermentere dem. Det vurderes

en av de nasjonale matvarene i Korea. Det er korrosjon det

er ikke utelatt i måltider i koreansk stil, og det er det

mange typer avhengig av ingredienser og matlaging

metode. Den brukes også som ingrediens i ulike

koreanske retter. Kimchi er også en offisiell mat utpekt

for OL, Asiatiske leker og FIFA verdensmesterskap.

Lage mye kimchi på en gang for å spise hele veien

vinteren kalles kimjang, som ble holdt under jorden

i en stor keramikkgjæringsbeholder kalt

keramikk for å holde det kjølig i de varme sommermånedene

uten å fryse om vinteren. Den oppbevares også utendørs i en

beholder kalt en gryte. I moderne tid, husholdning

kimchi kjøleskap er mer brukt.


Den første formen for "Kimchi" finnes i 16.

århundres bøker. Dimche ᆡ vises i Byeok Onbang

utgitt i 1518 og Hunmongjaes utgitt i 1527,

og Timche ᆡ vises i form av koreansk notasjon for

det kinesiske tegnet "沈菜 (moderne koreansk uttale:

Chimchae)" opprettet i Korea i 1587. I det 17. og

1700-tallet ble "c" til "dimche" uttalt i daglig tale

som "ᆡ." Vokalen "ㆎ" i den andre stavelsen ble uttalt

som "ㅢ" fra det 16. århundre, når "·" av de ikke-administrerte

stavelse endret til "-". "Kimchi," som dukker opp på 1800-tallet

og fortsetter inn i det moderne språket, er en form hvor den første

stavelsen "ㅈ" av "ᆡ" endres til "ㄱ" ved invertert palindikasjon,

og så endres den andre stavelsesvokalen fra en konsonant

til "ㅣ."

Før det, i Lee Gyu-bos "The Book of Dongguk Yi Sang-

guk," publisert i 1241, er kimchi registrert som "jek" og den 15.

århundres ordform antas å være "Dehi." "Kylling ᅀ og ᆳ

dihi" vises i den første utgaven av "Dushieon Sea" utgitt i

1481, og "Jang atdihi" vises i "Translation Box Office"

utgitt i 1517. "Ji" i de moderne ordene "Salji" og "Oiji"

er etterfølgeren til denne «dihi».


Det sies at de likte å spise gjæret grønnsak

mat i løpet av Three Kingdoms-perioden. I Silla var buddhismen

introdusert, og vegetarisme var populær, og gjæret

 grønnsaker ble også nytes.


I Lee Gyu-bos "Dongguk Yi Sang-

guk Collection", utgitt i 1241 under Goryeo-dynastiet,

 kimchi laget med reddik er registrert som "juk" i diktet "Gapo

 Yukyeong".


Publisert i 1670 under Joseon-dynastiet, "Food Dimibang"

registrerer kimchi laget av syltet og dyppet donga i en liten

krukke uten salt, hell varmt vann og plasser den i varme kuler

 å modnes. På slutten av 1600-tallets litteratur "Yorok", 11 typer

kimchi er registrert, inkludert kimchi som reddik, kål,

donga, bracken og grønne bønner, og dongchimi laget av reddik

i saltvann.

Før introduksjonen av pepper, en ny verden-avling, bare kimchi

laget ved å dyppe den i Chuncho (hakkete), Sancho og Jocho eller

blande det med andre krydder enn paprika er registrert.

I 1766 registrerte "Jeungbo Forest Economy" at kimchi var

rød med mandrami, og en rekke kimchi ved hjelp av rød pepper eller

rød pepperpulver dukket også opp. Metoden for å blande grønnsaker

 som grønne grønnsaker, gresskar og aubergine med krydder som f.eks

som rød pepper, cheoncho og sennep i bladreddik og lage

kimchi som ligner dagens Chonggak-kimchi ved å tilsette mye hvitløk

juice er "Chimnabokjeop"-metoden, og metoden for å lage

kimchi som ligner på dagens agurkimchi ved å tilsette rød pepper

pulver og hvitløk til de tre sidene av agurker introduseres

som "Hwanggwadamjeop-metoden", og andre metoder inkluderer

Dongchimi, Kål Kimchi, Dongga Kimchi, Abalone Kimchi,

og Oyster Kimchi.

I "Executive Economic Journal" publisert tidlig

1800-tallet, Seo Yoo-

gu beskrev at hvis mye paprika brukes i kimchi, reddik

vil bli lagret i lengre tid. I samme bok, tang slik

som agurker og kål, andre grønnsaker som grønt

løk med saltede blader, krydder som rød pepper, ingefær,

cheoncho og hvitløkssennep, sjømat som gul corvina,

saltfisk, abalone, konkylie og blekksprut, og abaloneskjell,

som er syrelindrende midler, vil bli introdusert under navnet

"Kimchi er en kål i salt og rød pepper pulver"

Tidligere var det en kimchi-ingrediens som gikk foran reddikkål,

men fra det 20. århundre, da full-

fyldig kål ble avlet og vidt distribuert, kål kimchi

overveldet reddik kimchi.

Kimchi ble viden kjent for verden

반응형

'Korea Culture' 카테고리의 다른 글

74. Kimchi.  (0) 2024.08.28
73. Kimchi.  (0) 2024.08.28
71. किम्ची.  (0) 2024.08.28
70. Kimchi.  (0) 2024.08.28
69.Kimchi.  (0) 2024.08.28