72. Kimchi.
"Kimchi er en kål i salt og rød pepper pulver"
Kimchi er veldig krydret og salt.
Kimchi er en siderett som koreanere spiser hver dag.
Kimchi inkluderer mouu kimchi, kål kimchi,
vann kimchi, dongchimi, nabak kimchi, agurk kimchi,
aubergine kimchi og hvit kimchi.
Kimchi er en tradisjonell fermentert mat fra Korea.
Den lages ved å blande saltet kål eller reddik med
krydder som rød pepperpulver, grønn løk,
og hvitløk og deretter fermentere dem. Det vurderes
en av de nasjonale matvarene i Korea. Det er korrosjon det
er ikke utelatt i måltider i koreansk stil, og det er det
mange typer avhengig av ingredienser og matlaging
metode. Den brukes også som ingrediens i ulike
koreanske retter. Kimchi er også en offisiell mat utpekt
for OL, Asiatiske leker og FIFA verdensmesterskap.
Lage mye kimchi på en gang for å spise hele veien
vinteren kalles kimjang, som ble holdt under jorden
i en stor keramikkgjæringsbeholder kalt
keramikk for å holde det kjølig i de varme sommermånedene
uten å fryse om vinteren. Den oppbevares også utendørs i en
beholder kalt en gryte. I moderne tid, husholdning
kimchi kjøleskap er mer brukt.
Den første formen for "Kimchi" finnes i 16.
århundres bøker. Dimche ᆡ vises i Byeok Onbang
utgitt i 1518 og Hunmongjaes utgitt i 1527,
og Timche ᆡ vises i form av koreansk notasjon for
det kinesiske tegnet "沈菜 (moderne koreansk uttale:
Chimchae)" opprettet i Korea i 1587. I det 17. og
1700-tallet ble "c" til "dimche" uttalt i daglig tale
som "ᆡ." Vokalen "ㆎ" i den andre stavelsen ble uttalt
som "ㅢ" fra det 16. århundre, når "·" av de ikke-administrerte
stavelse endret til "-". "Kimchi," som dukker opp på 1800-tallet
og fortsetter inn i det moderne språket, er en form hvor den første
stavelsen "ㅈ" av "ᆡ" endres til "ㄱ" ved invertert palindikasjon,
og så endres den andre stavelsesvokalen fra en konsonant
til "ㅣ."
Før det, i Lee Gyu-bos "The Book of Dongguk Yi Sang-
guk," publisert i 1241, er kimchi registrert som "jek" og den 15.
århundres ordform antas å være "Dehi." "Kylling ᅀ og ᆳ
dihi" vises i den første utgaven av "Dushieon Sea" utgitt i
1481, og "Jang atdihi" vises i "Translation Box Office"
utgitt i 1517. "Ji" i de moderne ordene "Salji" og "Oiji"
er etterfølgeren til denne «dihi».
Det sies at de likte å spise gjæret grønnsak
mat i løpet av Three Kingdoms-perioden. I Silla var buddhismen
introdusert, og vegetarisme var populær, og gjæret
grønnsaker ble også nytes.
I Lee Gyu-bos "Dongguk Yi Sang-
guk Collection", utgitt i 1241 under Goryeo-dynastiet,
kimchi laget med reddik er registrert som "juk" i diktet "Gapo
Yukyeong".
Publisert i 1670 under Joseon-dynastiet, "Food Dimibang"
registrerer kimchi laget av syltet og dyppet donga i en liten
krukke uten salt, hell varmt vann og plasser den i varme kuler
å modnes. På slutten av 1600-tallets litteratur "Yorok", 11 typer
kimchi er registrert, inkludert kimchi som reddik, kål,
donga, bracken og grønne bønner, og dongchimi laget av reddik
i saltvann.
Før introduksjonen av pepper, en ny verden-avling, bare kimchi
laget ved å dyppe den i Chuncho (hakkete), Sancho og Jocho eller
blande det med andre krydder enn paprika er registrert.
I 1766 registrerte "Jeungbo Forest Economy" at kimchi var
rød med mandrami, og en rekke kimchi ved hjelp av rød pepper eller
rød pepperpulver dukket også opp. Metoden for å blande grønnsaker
som grønne grønnsaker, gresskar og aubergine med krydder som f.eks
som rød pepper, cheoncho og sennep i bladreddik og lage
kimchi som ligner dagens Chonggak-kimchi ved å tilsette mye hvitløk
juice er "Chimnabokjeop"-metoden, og metoden for å lage
kimchi som ligner på dagens agurkimchi ved å tilsette rød pepper
pulver og hvitløk til de tre sidene av agurker introduseres
som "Hwanggwadamjeop-metoden", og andre metoder inkluderer
Dongchimi, Kål Kimchi, Dongga Kimchi, Abalone Kimchi,
og Oyster Kimchi.
I "Executive Economic Journal" publisert tidlig
1800-tallet, Seo Yoo-
gu beskrev at hvis mye paprika brukes i kimchi, reddik
vil bli lagret i lengre tid. I samme bok, tang slik
som agurker og kål, andre grønnsaker som grønt
løk med saltede blader, krydder som rød pepper, ingefær,
cheoncho og hvitløkssennep, sjømat som gul corvina,
saltfisk, abalone, konkylie og blekksprut, og abaloneskjell,
som er syrelindrende midler, vil bli introdusert under navnet
"Kimchi er en kål i salt og rød pepper pulver"
Tidligere var det en kimchi-ingrediens som gikk foran reddikkål,
men fra det 20. århundre, da full-
fyldig kål ble avlet og vidt distribuert, kål kimchi
overveldet reddik kimchi.
Kimchi ble viden kjent for verden
'Korea Culture' 카테고리의 다른 글
74. Kimchi. (0) | 2024.08.28 |
---|---|
73. Kimchi. (0) | 2024.08.28 |
71. किम्ची. (0) | 2024.08.28 |
70. Kimchi. (0) | 2024.08.28 |
69.Kimchi. (0) | 2024.08.28 |