테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
73. Kimchi.

Korea Culture

73. Kimchi.

서울의 겨울 2024. 8. 28. 01:56
반응형

73. Kimchi.

"Kimchi er en kål i salt og rød peber pulver"

Kimchi er meget krydret og salt.

Kimchi er en tilbehør, som koreanerne spiser hver dag.

Kimchi inkluderer mouu kimchi, kål kimchi,

vand kimchi, dongchimi, nabak kimchi, agurk kimchi,

aubergine kimchi og hvid kimchi.

Kimchi er en traditionel fermenteret mad fra Korea.

Den laves ved at blande saltet kål eller radise med

krydderier såsom rød peberpulver, grønt løg,

og hvidløg og derefter gære dem. Det overvejes

en af ​​de nationale fødevarer i Korea. Det er korrosion, der

er ikke udeladt i måltider i koreansk stil, og det er der

mange slags afhængig af ingredienser og madlavning

metode. Det bruges også som ingrediens i div

koreanske retter. Kimchi er også en officiel fødevare udpeget

til OL, Asian Games og FIFA World Cup.

At lave en masse kimchi på én gang for at spise hele vejen igennem

vinteren kaldes kimjang, som blev holdt under jorden

i en stor fermenteringsbeholder af lertøj kaldet

lertøj for at holde det køligt i de varme sommermåneder

uden at fryse om vinteren. Den opbevares også udendørs i en

beholder kaldet en kedel. I moderne tid, husholdning

kimchi køleskabe er mere brugte.


Den første form for "Kimchi" kan findes i 16.

århundredes bøger. Dimche ᆡ optræder i Byeok Onbang

udgivet i 1518 og Hunmongjaes udgivet i 1527,

og Timche ᆡ optræder i form af koreansk notation for

det kinesiske tegn "沈菜 (moderne koreansk udtale:

Chimchae)" skabt i Korea i 1587. I det 17. og

1700-tallet blev "c" af "dimche" i daglig tale udtalt

som "ᆡ." Vokalen "ㆎ" i den anden stavelse blev udtalt

som "ㅢ" fra det 16. århundrede, når "·" af de ikke-administrerede

stavelse ændret til "-". "Kimchi", som dukker op i det 19. århundrede

og fortsætter ind i det moderne sprog, er en form, hvor den første

stavelse "ㅈ" af "ᆡ" ændres til "ㄱ" ved omvendt palindikation,

og så ændres anden stavelsesvokal fra en konsonant

til "ㅣ."

Før det, i Lee Gyu-bos "The Book of Dongguk Yi Sang-

guk," udgivet i 1241, kimchi er optaget som "jek" og den 15.

århundredes ordform menes at være "Dehi". "Kylling ᅀ og ᆳ

dihi" vises i den første udgave af "Dushieon Sea" udgivet i

1481, og "Jang atdihi" vises i "Oversættelsesboksen"

udgivet i 1517. "Ji" i de moderne ord "Salji" og "Oiji"

er efterfølgeren til denne "dihi."


Det siges, at de nød at spise fermenterede grøntsager

fødevarer i de tre kongeriger perioden. I Silla var buddhismen

indført, og vegetarisme var populær, og gærede

 grøntsager blev også nydt.


I Lee Gyu-bos "Dongguk Yi Sang-

guk Collection", udgivet i 1241 under Goryeo-dynastiet,

 kimchi lavet med radise er optaget som "juk" i digtet "Gapo

 Yukyeong".


Udgivet i 1670 under Joseon-dynastiet, "Food Dimibang"

optager kimchi lavet af syltet og dyppet donga i en lille

krukke uden salt, hæld varmt vand og læg det i varme kugler

 at modne. I slutningen af ​​1600-tallets litteratur "Yorok", 11 slags

kimchi registreres, herunder kimchi såsom radise, kål,

donga, bracken og grønne bønner og dongchimi lavet af radise

i saltvand.

Før introduktionen af ​​peber, en New World afgrøde, kun kimchi

lavet ved at dyppe det i Chuncho (hakket), Sancho og Jocho eller

at blande det med andre krydderier end peberfrugter registreres.

I 1766 registrerede "Jeungbo Forest Economy" at kimchi var

rød med mandrami, og en række kimchi ved hjælp af rød peber eller

rød peberpulver dukkede også op. Metoden til at blande grøntsager

 såsom grønne grøntsager, græskar og aubergine med krydderier såsom

som rød peber, cheoncho og sennep i bladræddike og gør

kimchi ligner nutidens Chonggak-kimchi ved at tilføje en masse hvidløg

juice er "Chimnabokjeop"-metoden, og metoden til fremstilling

kimchi ligner nutidens agurkimchi ved at tilføje rød peber

pulver og hvidløg til de tre sider af agurker indføres

som "Hwanggwadamjeop-metoden", og andre metoder omfatter

Dongchimi, Kål Kimchi, Dongga Kimchi, Abalone Kimchi,

og Oyster Kimchi.

I "Executive Economic Journal" offentliggjort i begyndelsen

1800-tallet, Seo Yoo-

gu beskrev, at hvis der bruges mange peberfrugter i kimchi, radise

vil blive opbevaret i længere tid. I samme bog, tang sådan

som agurker og kål, andre grøntsager såsom grønne

løg med saltede blade, krydderier som rød peber, ingefær,

cheoncho og hvidløg sennep, skaldyr såsom gul corvina,

saltet fisk, abalone, konkylie og blæksprutte, og abaloneskaller,

som er syreaflastende midler, vil blive introduceret under navnet

"Kimchi er en kål i salt og rød peber pulver"

Tidligere var det en kimchi-ingrediens, der gik forud for radisekål,

men fra det 20. århundrede, da fuld-

kropskål blev opdrættet og bredt udbredt, kål kimchi

overvældet radise kimchi.

Kimchi blev almindeligt kendt i verden

반응형

'Korea Culture' 카테고리의 다른 글

75.Kimči.  (0) 2024.08.28
74. Kimchi.  (0) 2024.08.28
72. Kimchi.  (0) 2024.08.28
71. किम्ची.  (0) 2024.08.28
70. Kimchi.  (0) 2024.08.28