75.Kimči.
"Kimchi ir kāposti sālī un sarkano piparu pulverī"
Kimchi ir ļoti pikanti un sāļi.
Kimchi ir garnīrs, ko korejieši ēd katru dienu.
Kimchi ietver mouu kimchi, kāpostu kimchi,
ūdens kimchi, dongchimi, nabak kimchi, gurķu kimchi,
baklažānu kimchi un balto kimchi.
Kimchi ir tradicionāls raudzēts Korejas ēdiens.
To gatavo, sajaucot sālītus kāpostus vai redīsus ar
garšvielas, piemēram, sarkano piparu pulveris, zaļais sīpols,
un ķiplokus un pēc tam tos raudzējot. Tiek uzskatīts
viens no Korejas nacionālajiem ēdieniem. Tā ir korozija
nav atstāts ārpus korejiešu stila maltītēm, un tādas ir
daudz veidu atkarībā no sastāvdaļām un gatavošanas
metodi. To izmanto arī kā sastāvdaļu dažādās
Korejiešu ēdieni. Kimchi ir arī oficiālais pārtikas produkts
Olimpiskajām spēlēm, Āzijas spēlēm un FIFA Pasaules kausam.
Vienlaicīgi pagatavojiet daudz kimchi, ko ēst
ziemu sauc par kimjang, kas tika turēta zem zemes
lielā māla raudzēšanas traukā sauc
māla traukus, lai karstajos vasaras mēnešos tas būtu vēss
bez sasalšanas ziemā. To uzglabā arī ārpus telpām a
konteiners, ko sauc par katlu. Mūsdienās mājsaimniecība
vairāk tiek izmantoti kimchi ledusskapji.
"Kimchi" pirmā forma atrodama 16.
gadsimta grāmatas. Dimche ᆡ parādās Byeok Onbang
publicēts 1518. gadā un Hunmongjaes izdots 1527. gadā,
un Timche ᆡ parādās korejiešu apzīmējuma formā
ķīniešu rakstzīme "沈菜" (mūsdienu korejiešu izruna:
Chimchae)" radīts Korejā 1587. gadā. 17. un
18. gadsimtā "dimche" "c" tika izrunāts sarunvalodā
kā "ᆡ." Tika izrunāts otrās zilbes patskanis "ㆎ".
kā "ㅢ" no 16. gadsimta, kad "·" no nepārvaldītajiem
zilbe mainīta uz "-". "Kimchi", kas parādās 19. gadsimtā
un turpinās mūsdienu valodā, ir forma, kurā pirmais
vārda "ᆡ" zilbe "ㅈ" tiek mainīta uz "ㄱ" ar apgrieztu palindikāciju,
un tad otrās zilbes patskaņis tiek mainīts no līdzskaņa
uz "ㅣ."
Pirms tam Lī Gjubo grāmatā "Donguk Ji dziedāja grāmata -
Guk”, publicēts 1241. gadā, kimchi ir ierakstīts kā "jek" un 15.
gadsimta vārda forma tiek uzskatīta par "Dehi". "Cālis ᅀ un ᆳ
dihi" parādās "Dushieon Sea" pirmajā izdevumā, kas publicēts gadā
1481, un "Tulkošanas kasē" parādās "Jang atdihi".
izdots 1517. "Ji" mūsdienu vārdos "Salji" un "Oiji"
ir šī "dihi" pēctecis.
Runā, ka viņiem patika ēst raudzētus dārzeņus
pārtika Trīs karaļvalstu periodā. Sillā budisms bija
ieviests, un veģetārisms bija populārs, un raudzēts
garšoja arī dārzeņi.
Lī Gjubo "Dongguk Yi Sang-
Guk kolekcija", kas publicēta 1241. gadā Goryeo dinastijas laikā,
ar redīsiem gatavoti kimchi dzejolī "Gapo
Yukyeong".
"Food Dimibang" tika publicēts 1670. gadā Hosēonu dinastijas laikā.
ieraksti kimchi, kas pagatavoti, marinējot un iemērcot dongu mazā
burku bez sāls, uzlejot siltu ūdeni un ievietojot karstās sfērās
nogatavoties. 17. gadsimta beigu literatūrā "Yorok" ir 11 veidi
ir reģistrēti kimči, tostarp kimči, piemēram, redīsi, kāposti,
donga, braken un zaļās pupiņas, un dongchimi no redīsiem
sālsūdenī.
Pirms piparu ieviešanas, Jaunās pasaules kultūra, tikai kimchi
izgatavots, iemērcot to Chuncho (sasmalcināts), Sancho un Jocho vai
tiek reģistrēta tā sajaukšana ar garšvielām, kas nav pipari.
1766. gadā "Jeungbo Forest Economy" ierakstīja, ka kimchi bija
sarkans ar mandrami, un vairki kimchi, izmantojot sarkanos piparus vai
parādījās arī sarkano piparu pulveris. Dārzeņu sajaukšanas metode
piemēram, zaļie dārzeņi, ķirbji un baklažāni ar tādām garšvielām
kā sarkanie pipari, cheoncho un sinepes lapu redīsos un pagatavošanā
kimchi līdzīgi mūsdienu Chonggak kimchi, pievienojot daudz ķiploku
sula ir "Chimnabokjeop" metode un pagatavošanas metode
kimchi līdzīgi mūsdienu gurķu kimchi, pievienojot sarkanos piparus
pulveris un ķiploki tiek ievadīti gurķu trīs pusēs
kā "Hwanggwadamjeop metode", un citas metodes ietver
Dongčimi, Kāpostu Kimči, Donga Kimči, Abalone Kimči,
un Austere Kimči.
Sākumā publicētajā žurnālā "Executive Economic Journal".
19. gadsimts, SEO Yoo-
gu aprakstīja, ka ja daudz papriku izmanto kimči, redīsi
tiks uzglabāti ilgāku laiku. Tajā pašā grāmatā jūraszāles tādas
kā gurķi un kāposti, citi dārzeņi, piemēram, zaļie
sīpoli ar sālītām lapām, garšvielas, piemēram, sarkanie pipari, ingvers,
cheoncho un ķiploku sinepes, jūras veltes, piemēram, dzeltenā korvīna,
sālītas zivis, āliņģi, gliemežnīcas un astoņkāji, un āliņģu čaumalas,
kas ir skābi atbrīvojoši līdzekļi, tiks ieviesti ar nosaukumu
"Kimchi ir kāposti sālī un sarkano piparu pulverī"
Agrāk tā bija kimchi sastāvdaļa, kas bija pirms redīsu kāpostiem,
bet no 20. gs., kad piln.
tika audzēti un plaši izplatīti miesas kāposti, kāpostu kimči
pārņemts redīss kimchi.
Kimči kļuva plaši pazīstams pasaulei
'Korea Culture' 카테고리의 다른 글
77.Kimchi. (0) | 2024.08.29 |
---|---|
76.Kimchi. (0) | 2024.08.29 |
74. Kimchi. (0) | 2024.08.28 |
73. Kimchi. (0) | 2024.08.28 |
72. Kimchi. (0) | 2024.08.28 |