테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
75.Kimči.

Korea Culture

75.Kimči.

서울의 겨울 2024. 8. 28. 01:58
반응형

75.Kimči. 
"Kimchi ir kāposti sālī un sarkano piparu pulverī"

Kimchi ir ļoti pikanti un sāļi.

Kimchi ir garnīrs, ko korejieši ēd katru dienu.

Kimchi ietver mouu kimchi, kāpostu kimchi,

ūdens kimchi, dongchimi, nabak kimchi, gurķu kimchi,

baklažānu kimchi un balto kimchi.

Kimchi ir tradicionāls raudzēts Korejas ēdiens.

To gatavo, sajaucot sālītus kāpostus vai redīsus ar

garšvielas, piemēram, sarkano piparu pulveris, zaļais sīpols,

un ķiplokus un pēc tam tos raudzējot. Tiek uzskatīts

viens no Korejas nacionālajiem ēdieniem. Tā ir korozija

nav atstāts ārpus korejiešu stila maltītēm, un tādas ir

daudz veidu atkarībā no sastāvdaļām un gatavošanas

metodi. To izmanto arī kā sastāvdaļu dažādās

Korejiešu ēdieni. Kimchi ir arī oficiālais pārtikas produkts

Olimpiskajām spēlēm, Āzijas spēlēm un FIFA Pasaules kausam.

Vienlaicīgi pagatavojiet daudz kimchi, ko ēst

ziemu sauc par kimjang, kas tika turēta zem zemes

lielā māla raudzēšanas traukā sauc

māla traukus, lai karstajos vasaras mēnešos tas būtu vēss

bez sasalšanas ziemā. To uzglabā arī ārpus telpām a

konteiners, ko sauc par katlu. Mūsdienās mājsaimniecība

vairāk tiek izmantoti kimchi ledusskapji.


"Kimchi" pirmā forma atrodama 16.

gadsimta grāmatas. Dimche ᆡ parādās Byeok Onbang

publicēts 1518. gadā un Hunmongjaes izdots 1527. gadā,

un Timche ᆡ parādās korejiešu apzīmējuma formā

ķīniešu rakstzīme "沈菜" (mūsdienu korejiešu izruna:

Chimchae)" radīts Korejā 1587. gadā. 17. un

18. gadsimtā "dimche" "c" tika izrunāts sarunvalodā

kā "ᆡ." Tika izrunāts otrās zilbes patskanis "ㆎ".

kā "ㅢ" no 16. gadsimta, kad "·" no nepārvaldītajiem

zilbe mainīta uz "-". "Kimchi", kas parādās 19. gadsimtā

un turpinās mūsdienu valodā, ir forma, kurā pirmais

vārda "ᆡ" zilbe "ㅈ" tiek mainīta uz "ㄱ" ar apgrieztu palindikāciju,

un tad otrās zilbes patskaņis tiek mainīts no līdzskaņa

uz "ㅣ."

Pirms tam Lī Gjubo grāmatā "Donguk Ji dziedāja grāmata -

Guk”, publicēts 1241. gadā, kimchi ir ierakstīts kā "jek" un 15.

gadsimta vārda forma tiek uzskatīta par "Dehi". "Cālis ᅀ un ᆳ

dihi" parādās "Dushieon Sea" pirmajā izdevumā, kas publicēts gadā

1481, un "Tulkošanas kasē" parādās "Jang atdihi".

izdots 1517. "Ji" mūsdienu vārdos "Salji" un "Oiji"

ir šī "dihi" pēctecis.


Runā, ka viņiem patika ēst raudzētus dārzeņus

pārtika Trīs karaļvalstu periodā. Sillā budisms bija

ieviests, un veģetārisms bija populārs, un raudzēts

 garšoja arī dārzeņi.


Lī Gjubo "Dongguk Yi Sang-

Guk kolekcija", kas publicēta 1241. gadā Goryeo dinastijas laikā,

 ar redīsiem gatavoti kimchi dzejolī "Gapo

 Yukyeong".


"Food Dimibang" tika publicēts 1670. gadā Hosēonu dinastijas laikā.

ieraksti kimchi, kas pagatavoti, marinējot un iemērcot dongu mazā

burku bez sāls, uzlejot siltu ūdeni un ievietojot karstās sfērās

 nogatavoties. 17. gadsimta beigu literatūrā "Yorok" ir 11 veidi

ir reģistrēti kimči, tostarp kimči, piemēram, redīsi, kāposti,

donga, braken un zaļās pupiņas, un dongchimi no redīsiem

sālsūdenī.

Pirms piparu ieviešanas, Jaunās pasaules kultūra, tikai kimchi

izgatavots, iemērcot to Chuncho (sasmalcināts), Sancho un Jocho vai

tiek reģistrēta tā sajaukšana ar garšvielām, kas nav pipari.

1766. gadā "Jeungbo Forest Economy" ierakstīja, ka kimchi bija

sarkans ar mandrami, un vairki kimchi, izmantojot sarkanos piparus vai

parādījās arī sarkano piparu pulveris. Dārzeņu sajaukšanas metode

 piemēram, zaļie dārzeņi, ķirbji un baklažāni ar tādām garšvielām

kā sarkanie pipari, cheoncho un sinepes lapu redīsos un pagatavošanā

kimchi līdzīgi mūsdienu Chonggak kimchi, pievienojot daudz ķiploku

sula ir "Chimnabokjeop" metode un pagatavošanas metode

kimchi līdzīgi mūsdienu gurķu kimchi, pievienojot sarkanos piparus

pulveris un ķiploki tiek ievadīti gurķu trīs pusēs

kā "Hwanggwadamjeop metode", un citas metodes ietver

Dongčimi, Kāpostu Kimči, Donga Kimči, Abalone Kimči,

un Austere Kimči.

Sākumā publicētajā žurnālā "Executive Economic Journal".

19. gadsimts, SEO Yoo-

gu aprakstīja, ka ja daudz papriku izmanto kimči, redīsi

tiks uzglabāti ilgāku laiku. Tajā pašā grāmatā jūraszāles tādas

kā gurķi un kāposti, citi dārzeņi, piemēram, zaļie

sīpoli ar sālītām lapām, garšvielas, piemēram, sarkanie pipari, ingvers,

cheoncho un ķiploku sinepes, jūras veltes, piemēram, dzeltenā korvīna,

sālītas zivis, āliņģi, gliemežnīcas un astoņkāji, un āliņģu čaumalas,

kas ir skābi atbrīvojoši līdzekļi, tiks ieviesti ar nosaukumu

"Kimchi ir kāposti sālī un sarkano piparu pulverī"

Agrāk tā bija kimchi sastāvdaļa, kas bija pirms redīsu kāpostiem,

bet no 20. gs., kad piln.

tika audzēti un plaši izplatīti miesas kāposti, kāpostu kimči

pārņemts redīss kimchi.

Kimči kļuva plaši pazīstams pasaulei

반응형

'Korea Culture' 카테고리의 다른 글

77.Kimchi.  (0) 2024.08.29
76.Kimchi.  (0) 2024.08.29
74. Kimchi.  (0) 2024.08.28
73. Kimchi.  (0) 2024.08.28
72. Kimchi.  (0) 2024.08.28