테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
77.Kimchi.

Korea Culture

77.Kimchi.

서울의 겨울 2024. 8. 29. 13:20
반응형

77.Kimchi.

„kimchi este o varză în pudră de sare și piper roșu”

Kimchi este foarte picant și sărat.

Kimchi este o garnitură pe care coreenii îl mănâncă în fiecare zi.

Kimchi include mouu kimchi, kimchi de varză,

kimchi de apă, dongchimi, nabak kimchi, kimchi de castraveți,

kimchi de vinete și kimchi alb.

Kimchi este un aliment fermentat tradițional din Coreea.

Se face amestecand varza sarata sau ridichi cu

condimente cum ar fi pudră de ardei roșu, ceapă verde,

și usturoi și apoi fermentarea lor. Se consideră

unul dintre alimentele naționale din Coreea. Coroziunea este aceea

nu este omis în mesele în stil coreean și există

multe feluri în funcție de ingrediente și de gătit

metodă. De asemenea, este folosit ca ingredient în diverse

Mâncăruri coreene. Kimchi este, de asemenea, un aliment oficial desemnat

pentru Jocurile Olimpice, Jocurile Asiatice și Cupa Mondială FIFA.

Faceți o mulțime de kimchi dintr-o dată pentru a mânca pe tot parcursul

iarna se numește kimjang, care era ținut sub pământ

într-un recipient mare de fermentare de lut numit

faianta pentru a-l mentine racoros in lunile calduroase de vara

fara sa inghete iarna. De asemenea, este depozitat în aer liber într-un

recipient numit cazan. În timpurile moderne, gospodărie

frigiderele kimchi sunt mai folosite.


Prima formă de „Kimchi” poate fi găsită în 16th-

cărți de secol. Dimche ᆡ apare în Byeok Onbang

publicat în 1518 și Hunmongjaes publicat în 1527,

iar Timche ᆡ apare sub forma notaţiei coreene pentru

caracterul chinezesc „沈菜 (pronunție coreeană modernă:

Chimchae)" creată în Coreea în 1587. În secolul al XVII-lea şi

al XVIII-lea, „c” de la „dimche” era pronunțat colocvial

ca „ᆡ”. A fost pronunțată vocala „ㆎ” a celei de-a doua silabe

ca „ㅢ” din secolul al XVI-lea, când „·” al celor neadministrați

silaba schimbată în „-”. „Kimchi”, care apare în secolul al XIX-lea

și continuă în limba modernă, este o formă în care primul

silaba „ㅈ” din „ᆡ” este schimbată în „ㄱ” prin palindicație inversată,

iar apoi vocala a doua silabă este schimbată dintr-o consoană

la „ㅣ”.

Înainte de asta, în cartea lui Lee Gyu-bo „Cartea lui Dongguk Yi Sang-

guk", publicat în 1241, kimchi este înregistrat ca "jek" și al 15-lea-

se crede că forma cuvântului din secolul este „Dehi”. „Pui ᅀ și ᆳ

dihi” apare în prima ediție a „Marea Dushieon” publicată în

1481, iar „Jang atdihi” apare în „Translation Box Office”

publicat în 1517. „Ji” în cuvintele moderne „Salji” și „Oiji”

sunt succesorii acestui „dihi”.


Se spune că le plăcea să mănânce legume fermentate

alimente din perioada celor Trei Regate. În Silla, budismul era

introdus, iar vegetarianismul a fost popular și a fermentat

 s-au savurat și legumele.


În „Dongguk Yi Sang- a lui Lee Gyu-bo

Guk Collection", publicată în 1241 în timpul dinastiei Goryeo,

 kimchi făcut cu ridiche este înregistrat ca „juk” în poemul „Gapo

 Yukyeong".


Publicat în 1670 în timpul dinastiei Joseon, „Food Dimibang”

înregistrează kimchi făcut prin murat și scufundare donga într-un mic

borcan fără sare, turnând apă caldă și așezând-o în sfere fierbinți

 a se coace. În literatura de la sfârșitul secolului al XVII-lea „Yorok”, 11 feluri de

sunt înregistrate kimchi, inclusiv kimchi, cum ar fi ridiche, varză,

donga, răiță și fasole verde și dongchimi din ridichi

în apă sărată.

Înainte de introducerea ardeiului, o cultură din Lumea Nouă, doar kimchi

făcut prin scufundarea lui în Chuncho (choppy), Sancho și Jocho sau

se înregistrează amestecarea acestuia cu alte condimente decât ardeii.

În 1766, „Economia pădurilor Jeungbo” a înregistrat că era kimchi

roșu cu mandrami și o serie de kimchi folosind ardei roșu sau

a aparut si pudra de ardei rosu. Metoda de amestecare a legumelor

 precum legumele verzi, dovleceii și vinetele cu condimente precum

precum ardei roșu, cheoncho și muștar în ridiche cu frunze și preparare

kimchi asemănător cu kimchiul Chonggak de astăzi prin adăugarea multă usturoi

sucul este metoda „Chimnabokjeop” și metoda de preparare

kimchi similar cu kimchi-ul de castraveți de astăzi, prin adăugarea de ardei roșu

se introduce praf și usturoi pe cele trei părți ale castraveților

ca „metoda Hwanggwadamjeop”, și alte metode includ

Dongchimi, Cabbage Kimchi, Dongga Kimchi, Abalone Kimchi,

și Oyster Kimchi.

În „Executive Economic Journal” publicat la începutul anului

Secolul al XIX-lea, Seo Yoo-

gu a descris că dacă se folosesc mulți ardei în kimchi, ridiche

va fi stocat mai mult timp. În aceeași carte, astfel de alge

precum castraveții și varza, alte legume precum verdele

ceapă cu frunze sărate, condimente precum ardei roșu, ghimbir,

cheoncho și muștar cu usturoi, fructe de mare precum corvina galbenă,

pește sărat, abalone, conc și caracatiță și scoici de abalone,

care sunt agenți de ameliorare a acidului, vor fi introduși sub denumirea

„kimchi este o varză în pudră de sare și piper roșu”

În trecut, era un ingredient kimchi care a precedat varza cu ridichi,

dar din secolul al XX-lea, când plin-

varza cu corp a fost crescută și distribuită pe scară largă, kimchi de varză

kimchi de ridiche copleșit.

Kimchi a devenit cunoscut în lume

반응형

'Korea Culture' 카테고리의 다른 글

79.Кимчи.  (0) 2024.08.29
78.Kimchi.  (0) 2024.08.29
76.Kimchi.  (0) 2024.08.29
75.Kimči.  (0) 2024.08.28
74. Kimchi.  (0) 2024.08.28