77.Kimchi.
„kimchi este o varză în pudră de sare și piper roșu”
Kimchi este foarte picant și sărat.
Kimchi este o garnitură pe care coreenii îl mănâncă în fiecare zi.
Kimchi include mouu kimchi, kimchi de varză,
kimchi de apă, dongchimi, nabak kimchi, kimchi de castraveți,
kimchi de vinete și kimchi alb.
Kimchi este un aliment fermentat tradițional din Coreea.
Se face amestecand varza sarata sau ridichi cu
condimente cum ar fi pudră de ardei roșu, ceapă verde,
și usturoi și apoi fermentarea lor. Se consideră
unul dintre alimentele naționale din Coreea. Coroziunea este aceea
nu este omis în mesele în stil coreean și există
multe feluri în funcție de ingrediente și de gătit
metodă. De asemenea, este folosit ca ingredient în diverse
Mâncăruri coreene. Kimchi este, de asemenea, un aliment oficial desemnat
pentru Jocurile Olimpice, Jocurile Asiatice și Cupa Mondială FIFA.
Faceți o mulțime de kimchi dintr-o dată pentru a mânca pe tot parcursul
iarna se numește kimjang, care era ținut sub pământ
într-un recipient mare de fermentare de lut numit
faianta pentru a-l mentine racoros in lunile calduroase de vara
fara sa inghete iarna. De asemenea, este depozitat în aer liber într-un
recipient numit cazan. În timpurile moderne, gospodărie
frigiderele kimchi sunt mai folosite.
Prima formă de „Kimchi” poate fi găsită în 16th-
cărți de secol. Dimche ᆡ apare în Byeok Onbang
publicat în 1518 și Hunmongjaes publicat în 1527,
iar Timche ᆡ apare sub forma notaţiei coreene pentru
caracterul chinezesc „沈菜 (pronunție coreeană modernă:
Chimchae)" creată în Coreea în 1587. În secolul al XVII-lea şi
al XVIII-lea, „c” de la „dimche” era pronunțat colocvial
ca „ᆡ”. A fost pronunțată vocala „ㆎ” a celei de-a doua silabe
ca „ㅢ” din secolul al XVI-lea, când „·” al celor neadministrați
silaba schimbată în „-”. „Kimchi”, care apare în secolul al XIX-lea
și continuă în limba modernă, este o formă în care primul
silaba „ㅈ” din „ᆡ” este schimbată în „ㄱ” prin palindicație inversată,
iar apoi vocala a doua silabă este schimbată dintr-o consoană
la „ㅣ”.
Înainte de asta, în cartea lui Lee Gyu-bo „Cartea lui Dongguk Yi Sang-
guk", publicat în 1241, kimchi este înregistrat ca "jek" și al 15-lea-
se crede că forma cuvântului din secolul este „Dehi”. „Pui ᅀ și ᆳ
dihi” apare în prima ediție a „Marea Dushieon” publicată în
1481, iar „Jang atdihi” apare în „Translation Box Office”
publicat în 1517. „Ji” în cuvintele moderne „Salji” și „Oiji”
sunt succesorii acestui „dihi”.
Se spune că le plăcea să mănânce legume fermentate
alimente din perioada celor Trei Regate. În Silla, budismul era
introdus, iar vegetarianismul a fost popular și a fermentat
s-au savurat și legumele.
În „Dongguk Yi Sang- a lui Lee Gyu-bo
Guk Collection", publicată în 1241 în timpul dinastiei Goryeo,
kimchi făcut cu ridiche este înregistrat ca „juk” în poemul „Gapo
Yukyeong".
Publicat în 1670 în timpul dinastiei Joseon, „Food Dimibang”
înregistrează kimchi făcut prin murat și scufundare donga într-un mic
borcan fără sare, turnând apă caldă și așezând-o în sfere fierbinți
a se coace. În literatura de la sfârșitul secolului al XVII-lea „Yorok”, 11 feluri de
sunt înregistrate kimchi, inclusiv kimchi, cum ar fi ridiche, varză,
donga, răiță și fasole verde și dongchimi din ridichi
în apă sărată.
Înainte de introducerea ardeiului, o cultură din Lumea Nouă, doar kimchi
făcut prin scufundarea lui în Chuncho (choppy), Sancho și Jocho sau
se înregistrează amestecarea acestuia cu alte condimente decât ardeii.
În 1766, „Economia pădurilor Jeungbo” a înregistrat că era kimchi
roșu cu mandrami și o serie de kimchi folosind ardei roșu sau
a aparut si pudra de ardei rosu. Metoda de amestecare a legumelor
precum legumele verzi, dovleceii și vinetele cu condimente precum
precum ardei roșu, cheoncho și muștar în ridiche cu frunze și preparare
kimchi asemănător cu kimchiul Chonggak de astăzi prin adăugarea multă usturoi
sucul este metoda „Chimnabokjeop” și metoda de preparare
kimchi similar cu kimchi-ul de castraveți de astăzi, prin adăugarea de ardei roșu
se introduce praf și usturoi pe cele trei părți ale castraveților
ca „metoda Hwanggwadamjeop”, și alte metode includ
Dongchimi, Cabbage Kimchi, Dongga Kimchi, Abalone Kimchi,
și Oyster Kimchi.
În „Executive Economic Journal” publicat la începutul anului
Secolul al XIX-lea, Seo Yoo-
gu a descris că dacă se folosesc mulți ardei în kimchi, ridiche
va fi stocat mai mult timp. În aceeași carte, astfel de alge
precum castraveții și varza, alte legume precum verdele
ceapă cu frunze sărate, condimente precum ardei roșu, ghimbir,
cheoncho și muștar cu usturoi, fructe de mare precum corvina galbenă,
pește sărat, abalone, conc și caracatiță și scoici de abalone,
care sunt agenți de ameliorare a acidului, vor fi introduși sub denumirea
„kimchi este o varză în pudră de sare și piper roșu”
În trecut, era un ingredient kimchi care a precedat varza cu ridichi,
dar din secolul al XX-lea, când plin-
varza cu corp a fost crescută și distribuită pe scară largă, kimchi de varză
kimchi de ridiche copleșit.
Kimchi a devenit cunoscut în lume
'Korea Culture' 카테고리의 다른 글
79.Кимчи. (0) | 2024.08.29 |
---|---|
78.Kimchi. (0) | 2024.08.29 |
76.Kimchi. (0) | 2024.08.29 |
75.Kimči. (0) | 2024.08.28 |
74. Kimchi. (0) | 2024.08.28 |