테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
78.Kimchi.

Korea Culture

78.Kimchi.

서울의 겨울 2024. 8. 29. 13:21
반응형

78. Kimchi.

"Kimchi ass e Kabes a Salz a roude Pefferpulver"

Kimchi ass ganz schaarf a salzeg.

Kimchi ass e Bäilag, deen d'Koreaner all Dag iessen.

Kimchi enthält Mouu Kimchi, Kabes Kimchi,

Waasser Kimchi, Dongchimi, Nabak Kimchi, Gurken Kimchi,

Aubergine Kimchi, a wäiss Kimchi.

Kimchi ass eng traditionell fermentéiert Liewensmëttel aus Korea.

Et gëtt gemaach andeems gesalzt Kohl oder Rettich mat Mëschung gemëscht gëtt

Gewierzer wéi roude Pefferpulver, gréngen Zwiebel,

a Knuewel an dann fermentéieren se. Et gëtt ugesinn

ee vun den nationale Liewensmëttel a Korea. Et ass Korrosioun datt

ass net an Koreanesch-Stil Iessen lénks eraus, an et sinn

vill Arten ofhängeg vun den Zutaten a Kachen

Method. Et gëtt och als Zutat a verschiddene benotzt

Koreanesch Platen. Kimchi ass och en offiziellen Iessen designéiert

fir d'Olympesch Spiller, Asiatesch Spiller, an FIFA Weltmeeschterschaft.

Maacht vill Kimchi op eemol fir ze iessen

de Wanter gëtt Kimjang genannt, deen ënnerierdesch gehale gouf

an engem grousse earthenware Fermentatioun Container genannt

Äerdwierk fir et an de waarme Summerméint cool ze halen

ouni Afréiere am Wanter. Et gëtt och dobaussen an engem

Container genannt Kessel. An modern Zäiten, Stot

kimchi Frigoen si méi benotzt.


Déi éischt Form vu "Kimchi" fënnt een am 16.

Joerhonnert Bicher. Dimche ᆡ erschéngt am Byeok Onbang

publizéiert an 1518 an Hunmongjaes publizéiert an 1527,

an Timche ᆡ erschéngt a Form vun der koreanescher Notatioun fir

de chinesesche Charakter "沈菜 (modern koreanesch Aussprooch:

Chimchae)" a Korea erstallt am Joer 1587. Am 17. an

Joerhonnert, den "c" vun "dimche" gouf am allgemengen ausgeschwat

wéi "ᆡ." De Vokal "ㆎ" vun der zweeter Silb gouf ausgeschwat

als "ㅢ" aus dem 16. Joerhonnert, wann "·" vun der Net-administréiert

Silb geännert op "-". "Kimchi", deen am 19. Joerhonnert erschéngt

a geet weider an déi modern Sprooch, ass eng Form, an där déi éischt

Silb "ㅈ" vun "ᆡ" gëtt op "ㄱ" duerch ëmgedréint Palindikatioun geännert,

an da gëtt den zweete Silbevokal vun engem Konsonant geännert

zu "ㅣ."

Virun deem, am Lee Gyu-bo sengem "The Book of Dongguk Yi Sang-

guk," am Joer 1241 publizéiert, gëtt Kimchi als "jek" opgeholl an de 15.

Joerhonnert Wuertform gëtt gegleeft "Dehi" ze sinn. "Huhn ᅀ an ᆳ

dihi" erschéngt an der éischter Editioun vum "Dushieon Sea" publizéiert am

1481, an "Jang atdihi" erschéngt am "Translation Box Office"

publizéiert an 1517. "Ji" an der moderner Wierder "Salji" an "Oiji"

sinn den Nofolger vun dësem "dihi."


Et gëtt gesot datt si gär hunn Geméis fermentéiert ze iessen

Liewensmëttel während der Dräi Kinnekräicher Period. Zu Silla war de Buddhismus

agefouert, a Vegetarismus war populär, a fermentéiert

 Geméis gouf och genoss.


Am Lee Gyu-bo sengem "Dongguk Yi Sang-

guk Collection", publizéiert am Joer 1241 während der Goryeo Dynastie,

 Kimchi mat Rettich gemaach gëtt als "juk" am Gedicht "Gapo" opgeholl

 Yukyeong".


Verëffentlecht am Joer 1670 wärend der Joseon Dynastie, "Food Dimibang"

records Kimchi gemaach vun agemaachtent an Tauchen Donga an eng kleng

Jar ouni Salz, waarmt Waasser schëdden a se an waarme Kugelen setzen

 reifen. Am spéiden 17. Joerhonnert Literatur "Yorok", 11 Aarte vu

Kimchi ginn opgeholl, dorënner Kimchi wéi Rettich, Kabes,

Donga, Bracken, a gréng Bounen, an Dongchimi aus Rettich

am Salzwaasser.

Virun der Aféierung vu Peffer, eng New World Erntegung, nëmmen Kimchi

gemaach andeems se et an Chuncho (choppy), Sancho, a Jocho oder

vermëschen et mat anere Gewierzer wéi Peppers opgeholl.

Am Joer 1766 huet d'"Jeungbo Forest Economy" opgeholl datt Kimchi war

rout mat Mandrami, an eng Rei vun Kimchi benotzt rout Peffer oder

rout Peffer Pudder och wossten. D'Methode fir Geméis ze vermëschen

 wéi gréng Geméis, Kürbis, an Aubergine mat Gewierzer wéi

wéi rout Peffer, cheoncho, a Moschter am Leaf Rettich a maachen

Kimchi ähnlech wéi haut Chonggak Kimchi andeems Dir vill Knuewel bäidréit

Jus ass d'"Chimnabokjeop" Method, an d'Methode fir ze maachen

Kimchi ähnlech wéi haut Gurken Kimchi andeems Dir roude Peffer derbäigesat

Puder a Knuewelek op déi dräi Säiten vun Gurken agefouert

als "Hwanggwadamjeop Method", an aner Methoden enthalen

Dongchimi, Kabes Kimchi, Dongga Kimchi, Abalone Kimchi,

an Auster Kimchi.

Am "Executive Economic Journal" am fréie publizéiert

19. Joerhonnert, Seo Yoo-

gu beschriwwen, datt wann vill Peppers am Kimchi benotzt ginn, Rettich

gëtt fir eng méi laang Zäit gespäichert. Am selwechte Buch, Seewier esou

wéi Gurken a Kabes, aner Geméis wéi gréng

Zwiebel mat gesalzene Blieder, Gewierzer wéi roude Peffer, Ingwer,

cheoncho a Knuewelek Moschter, Meeresfrüchte wéi giel Corvina,

gesalzene Fësch, Abalone, Conch, a Kraken, an Abalone Shells,

déi Seier-Entlaaschtungsmëttel sinn, ginn ënnert dem Numm agefouert

"Kimchi ass e Kabes a Salz a roude Pefferpulver"

An der Vergaangenheet war et e Kimchi Zutat dee virdru Rettiche Kohl virgeet,

mä aus dem 20. Joerhonnert, wéi voll-

kierpere Kabes gouf geziicht a wäit verdeelt, Kabes Kimchi

iwwerwältegt Rettich Kimchi.

Kimchi gouf wäit an der Welt bekannt

반응형

'Korea Culture' 카테고리의 다른 글

80. Kimchi.  (0) 2024.08.29
79.Кимчи.  (0) 2024.08.29
77.Kimchi.  (0) 2024.08.29
76.Kimchi.  (0) 2024.08.29
75.Kimči.  (0) 2024.08.28