테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
71. किम्ची.

Korea Culture

71. किम्ची.

서울의 겨울 2024. 8. 28. 01:53
반응형

71. किम्ची. 


"किम्ची नुन र रातो मरिचको धुलोमा बन्दागोभी हो"

Kimchi धेरै मसालेदार र नमकीन छ।

किम्ची एक साइड डिश हो जुन कोरियालीहरूले हरेक दिन खान्छन्।

किम्चीमा मोउ किम्ची, बन्दागोभी किम्ची,

पानी किम्ची, डोंगचिमी, नाबक किम्ची, काकडी किम्ची,

बैंगन किम्ची, र सेतो किम्ची।

किम्ची कोरियाको परम्परागत किण्वित खाना हो।

यो नमकीन बन्दागोभी वा मूली मिसाएर बनाइन्छ

मसला जस्तै रातो मिर्च पाउडर, हरियो प्याज,

र लसुन र त्यसपछि तिनीहरूलाई किण्वन। मानिन्छ

कोरिया मा राष्ट्रिय खाना मध्ये एक। त्यो जंग हो

कोरियन-शैली खानामा छोडिएको छैन, र त्यहाँ छन्

सामग्री र खाना पकाउने आधारमा धेरै प्रकार

विधि। यो विभिन्न मा एक घटक को रूप मा पनि प्रयोग गरिन्छ

कोरियाली परिकार। Kimchi पनि एक आधिकारिक खाना नामित छ

ओलम्पिक, एसियाली खेलकुद र फिफा विश्वकपका लागि।

एकैचोटि धेरै किम्ची बनाउँदै खानको लागि

जाडोलाई किम्जाङ भनिन्छ, जसलाई भूमिगत राखिएको थियो

एउटा ठूलो माटोको भाँडो किण्वन कन्टेनरमा भनिन्छ

तातो गर्मी महिनाहरूमा चिसो राख्न माटोका भाँडाहरू

जाडोमा चिसो बिना। यो पनि एक मा बाहिर भण्डारण गरिएको छ

भाँडो भनिन्छ। आधुनिक समयमा, घरेलु

किम्ची रेफ्रिजरेटर बढी प्रयोग गरिन्छ।


"किम्ची" को पहिलो रूप 16 मा पाउन सकिन्छ-

शताब्दीका पुस्तकहरू। Dimche ᆡ Byeok Onbang मा देखिन्छ

1518 मा प्रकाशित र Hunmongjaes 1527 मा प्रकाशित,

र Timche ᆡ कोरियन नोटेशन को रूप मा देखिन्छ

चिनियाँ अक्षर "沈菜 (आधुनिक कोरियाली उच्चारण:

Chimchae)" कोरियामा 1587 मा सिर्जना गरियो। 17 औं र

18 औं शताब्दीमा, "डिम्चे" को "सी" बोलचालमा उच्चारण गरिएको थियो

"ᆡ" को रूपमा। दोस्रो अक्षरको स्वर "ㆎ" उच्चारण गरिएको थियो

16 औं शताब्दी देखि "ㅢ" को रूपमा, जब "·" गैर-प्रशासित

अक्षर "-" मा परिवर्तन भयो। "किम्ची," जुन 19 औं शताब्दीमा देखा पर्दछ

र आधुनिक भाषामा जारी रहन्छ, एक रूप हो जसमा पहिलो

"ᆡ" को अक्षर "ㅈ" लाई उल्टो प्यालिन्डिकेशन द्वारा "ㄱ" मा परिवर्तन गरिएको छ,

र त्यसपछि दोस्रो अक्षर स्वरलाई व्यंजनबाट परिवर्तन गरिन्छ

"ㅣ।"

त्यसअघि, ली ग्यु-बोको "द बुक अफ डोंगगुक यी संग-

गुक, 1241 मा प्रकाशित, किम्ची "जेक" को रूपमा रेकर्ड गरिएको छ र 15 औं-

शताब्दी शब्दको रूप "देही" मानिन्छ। "कुखुरा ᅀ र ᆳ

dihi" मा प्रकाशित "Dushieon Sea" को पहिलो संस्करणमा देखा पर्दछ

1481, र "Jang atdihi" "अनुवाद बक्स अफिस" मा देखिन्छ।

1517 मा प्रकाशित। "जी" आधुनिक शब्द "साल्जी" र "ओइजी" मा

यस "dihi" को उत्तराधिकारी हुन्।


किण्वित तरकारी खान रमाइलो लाग्ने गरेको बताइएको छ

तीन राज्य अवधि को समयमा खाना। सिल्लामा बुद्ध धर्म थियो

पेश गरियो, र शाकाहार लोकप्रिय थियो, र किण्वित

 तरकारी पनि रमाइलो भयो ।


ली ग्यु-बोको "डोंगगुक यी संग-

गुक संग्रह", 1241 मा गोरियो राजवंशको समयमा प्रकाशित,

 मूलाबाट बनेको किम्चीलाई "गापो" कवितामा "जुक" भनेर रेकर्ड गरिएको छ

 Yukyeong"।


जोसेन राजवंशको समयमा 1670 मा प्रकाशित, "खाना Dimibang"

अचार र डोंगालाई सानोमा डुबाएर बनाएको किम्ची रेकर्ड गर्छ

नुन बिना जार, तातो पानी खन्याई, र तातो गोलो मा राखेर

 पाक्न। 17 औं शताब्दीको अन्तमा साहित्य "योरोक", 11 प्रकारका

किम्ची रेकर्ड गरिएको छ, किम्ची सहित मूला, बन्दाबी,

डोंगा, ब्रेकेन र हरियो सिमी, र मूलीबाट बनेको डोङ्गचिमी

नुन पानी मा।

काली मिर्चको परिचय अघि, नयाँ विश्व बाली, किम्ची मात्र

यसलाई चुन्चो (चप्पी), सान्चो र जोचो वा मा डुबाएर बनाइन्छ

यसलाई खुर्सानी बाहेक अन्य मसलासँग मिसाउँदा रेकर्ड गरिएको छ।

1766 मा, "Jeungbo वन अर्थव्यवस्था" ले किम्ची भएको रेकर्ड गर्यो

मन्द्रमीसँग रातो, र रातो मिर्च प्रयोग गरेर धेरै किम्ची वा

रातो मिर्च पाउडर पनि देखा पर्यो। तरकारी मिसाउने विधि

 जस्तै हरियो तरकारी, कद्दू, र मसला संग बैंगन जस्तै

पातदार मूली र बनाउनमा रातो मरिच, चेन्चो र तोरीको रूपमा

धेरै लसुन थपेर आजको Chonggak किम्ची जस्तै किम्ची

रस "चिम्नाबोक्जेप" विधि हो, र बनाउने विधि हो

रातो मिर्च थपेर आजको काकडी किम्ची जस्तै किम्ची

धुलो र लसुन काँक्रोको तीन तर्फ परिचय गरिन्छ

"Hwanggwadamjeop विधि" को रूपमा, र अन्य विधिहरू समावेश छन्

डोङ्गचिमी, गोभी किम्ची, डोङ्गा किम्ची, अबलोन किम्ची,

र ओइस्टर किम्ची।

प्रारम्भमा प्रकाशित "कार्यकारी आर्थिक जर्नल" मा

19 औं शताब्दी, Seo Yoo-

गुले किम्ची, मूलामा धेरै खुर्सानीको प्रयोग भएको बताए

लामो समयको लागि भण्डारण गरिनेछ। एउटै पुस्तकमा, समुद्री शैवाल यस्तो

काकडी र बन्दाबी, अन्य तरकारी जस्तै हरियो

नमकीन पातहरू भएको प्याज, रातो मिर्च, अदुवा जस्ता मसलाहरू,

cheoncho र लसुन तोरी, समुद्री खाना जस्तै पहेंलो कोर्विना,

नमकीन माछा, एबलोन, शंख, र अक्टोपस, र एबलोन गोला,

जुन एसिड-रिलीभिङ एजेन्टहरू हुन्, नाम अन्तर्गत पेश गरिनेछ

"किम्ची नुन र रातो मरिचको धुलोमा बन्दागोभी हो"

विगतमा, यो मूली बन्दागोभी भन्दा पहिले किम्ची घटक थियो,

तर २० औं शताब्दीबाट, जब पूर्ण-

बोडिड बन्दागोभी प्रजनन गरिएको थियो र व्यापक रूपमा वितरण गरिएको थियो, गोभी किम्ची

अभिभूत मूला किम्ची।

किम्ची संसारमा व्यापक रूपमा परिचित भयो

반응형

'Korea Culture' 카테고리의 다른 글

73. Kimchi.  (0) 2024.08.28
72. Kimchi.  (0) 2024.08.28
70. Kimchi.  (0) 2024.08.28
69.Kimchi.  (0) 2024.08.28
68.Κίμτσι.  (0) 2024.08.28