테무(temu)
알리 익스프레스
테무(temu)
81.Kimchi.

Korea Culture

81.Kimchi.

Korea love story 2024. 8. 29. 13:23
반응형

81.Kimchi.

"kimchi hija Kaboċċa fil-melħ u trab tal-bżar aħmar"

Kimchi huwa pikkanti u mielaħ ħafna.

Kimchi huwa dixx sekondarju li l-Koreani jieklu kuljum.

Kimchi jinkludi mouu kimchi, kimchi tal-kaboċċi,

kimchi tal-ilma, dongchimi, nabak kimchi, kimchi tal-ħjar,

kimchi tal-brunġiel, u kimchi abjad.

Kimchi huwa ikel iffermentat tradizzjonali tal-Korea.

Huwa magħmul billi tħallat kaboċċi immellaħ jew ravanell ma '

ħwawar bħal trab tal-bżar aħmar, basla ħadra,

u tewm u mbagħad iffermentahom. Huwa kkunsidrat

wieħed mill-ikel nazzjonali fil-Korea. Huwa korrużjoni li

ma titħalla barra fl-ikliet stil Korean, u hemm

ħafna tipi skond l-ingredjenti u t-tisjir

metodu. Jintuża wkoll bħala ingredjent f'diversi

Dixxijiet Koreani. Kimchi huwa wkoll ikel uffiċjali nominat

għall-Olimpjadi, il-Logħob Asjatiku, u t-Tazza tad-Dinja tal-FIFA.

Nagħmlu ħafna kimchi f'daqqa biex tiekol matul

ix-xitwa tissejjaħ kimjang, li nżamm taħt l-art

f'kontenitur kbir tal-fermentazzjoni tal-fuħħar imsejjaħ

fuħħar biex iżżommha friska fix-xhur sħan tas-sajf

mingħajr iffriżar fix-xitwa. Jinħażen ukoll barra f'a

kontenitur imsejjaħ cauldron. Fi żminijiet moderni, dar

refriġeraturi kimchi huma aktar użati.


L-ewwel forma ta '"Kimchi" tista' tinstab fis-16-

kotba tas-seklu. Dimche ᆡ jidher f'Byeok Onbang

ippubblikat fl-1518 u Hunmongjaes ippubblikat fl-1527,

u Timche ᆡ jidher fil-forma ta’ notazzjoni Koreana għal

il-karattru Ċiniż "沈菜 (pronunzja Koreana moderna:

Chimchae)" maħluqa fil-Korea fl-1587. Fis-17 u

Sekli 18, is-“ċ” ta’ “dimche” kienet ippronunzjata b’mod kolokwali

bħala "ᆡ." Il-vokali "ㆎ" tat-tieni sillaba kienet ippronunzjata

bħala "ㅢ" mis-seklu 16, meta "·" tal-mhux amministrat

sillaba mibdula għal "-". "Kimchi," li tidher fis-seklu 19

u tkompli fil-lingwa moderna, hija forma li fiha l-ewwel

sillaba "ㅈ" ta' "ᆡ" tinbidel għal "ㄱ" b'palindikazzjoni maqluba,

u mbagħad it-tieni sillaba vokali tinbidel minn konsonanti

għal "ㅣ."

Qabel dan, fil-ktieb ta’ Lee Gyu-bo “Il-Ktieb ta’ Dongguk Yi Sang-

guk," ippubblikat fl-1241, kimchi huwa rreġistrat bħala "jek" u l-15-

forma tal-kelma seklu huwa maħsub li huwa "Dehi." "Tiġieġ ᅀ u ᆳ

dihi" jidher fl-ewwel edizzjoni tal-"Baħar Dushieon" ippubblikat fi

1481, u "Jang atdihi" tidher fil-"Box Office tat-Traduzzjoni"

ippubblikat fl-1517. "Ji" fil-kliem modern "Salji" u "Oiji"

huma s-suċċessur ta’ dan id-“dihi”.


Jingħad li ħadu gost jieklu l-ħaxix iffermentat

ikel matul il-perjodu Tliet Renji. F'Silla, il-Buddiżmu kien

introdotti, u l-vegetariżmu kien popolari, u ffermentat

 tgawda wkoll il-[axix.


Fi "Dongguk Yi Sang-" ta' Lee Gyu-bo

Ġabra guk", ippubblikata fl-1241 matul id-Dinastija Goryeo,

 kimchi magħmul bir-ravanell huwa rreġistrat bħala "juk" fil-poeżija "Gapo

 Yukyeong".


Ippubblikat fl-1670 matul id-Dinastija Joseon, "Ikel Dimibang"

jirreġistra kimchi magħmul minn donga imnaddfin u tgħaddas ġo żgħir

vażett mingħajr melħ, tferra ilma sħun, u tpoġġiha fi sferi sħan

 biex jimmatura. Fil-letteratura tard tas-seklu 17 "Yorok", 11-il tip ta '

kimchi huma rreġistrati, inkluż kimchi bħal ravanell, kaboċċi,

donga, bracken, u fażola ħadra, u dongchimi magħmula mir-ravanell

fl-ilma mielaħ.

Qabel l-introduzzjoni tal-bżar, uċuħ tar-raba tad-Dinja l-Ġdida, kimchi biss

magħmula billi tgħaddasha fi Chuncho (choppy), Sancho, u Jocho jew

it-taħlit ma 'ħwawar minbarra bżar huwa rreġistrat.

Fl-1766, il-"Jeungbo Forest Economy" irreġistrat li kimchi kien

aħmar bil-mandrami, u numru ta 'kimchi bl-użu ta' bżar aħmar jew

Deher ukoll trab tal-bżar aħmar. Il-metodu tat-taħlit tal-ħxejjex

 bħal ħaxix aħdar, qara ħamra, u brunġiel bil-ħwawar bħal dawn

bħala bżar aħmar, cheoncho, u mustarda fir-ravanell bil-weraq u teħid

kimchi simili għal Chonggak kimchi tal-lum billi żżid ħafna tewm

meraq huwa l-metodu "Chimnabokjeop", u l-metodu ta 'teħid

kimchi simili għall-kimchi tal-ħjar tal-lum billi żżid bżar aħmar

trab u tewm għat-tliet naħat tal-ħjar huwa introdott

bħala l-"metodu Hwanggwadamjeop", u metodi oħra jinkludu

Dongchimi, Cabbage Kimchi, Dongga Kimchi, Abalone Kimchi,

u Oyster Kimchi.

Fil-"Executive Economic Journal" ippubblikat fil-bidu

Seklu 19, Seo Yoo-

gu iddeskriva li jekk jintuża ħafna bżar f'kimchi, ravanell

se jinħażen għal żmien itwal. Fl-istess ktieb, alka tali

bħala ħjar u kaboċċi, ħaxix ieħor bħal aħdar

basal bil-weraq immellaħ, ħwawar bħal bżar aħmar, ġinġer,

cheoncho u mustarda tat-tewm, frott tal-baħar bħal corvina isfar,

ħut immellaħ, widnet il-baħar, conch, u qarnit, u qxur tal-baħar tal-baħar,

li huma aġenti li jtaffu l-aċidu, se jiġu introdotti taħt l-isem

"kimchi hija Kaboċċa fil-melħ u trab tal-bżar aħmar"

Fil-passat, kien ingredjent kimchi li kien qabel il-kaboċċa tar-ravanell,

iżda mis-seklu 20, meta sħiħa-

kaboċċa bil-ġisem kienet imrobbija u mqassma b'mod wiesa ', kimchi tal-kaboċċi

kimchi tar-ravanell megħlub.

Kimchi sar magħruf ħafna mad-dinja

반응형

'Korea Culture' 카테고리의 다른 글

83။ကင်ချီ။  (0) 2024.08.29
82.Кимчи.  (0) 2024.08.29
80. Kimchi.  (0) 2024.08.29
79.Кимчи.  (0) 2024.08.29
78.Kimchi.  (0) 2024.08.29