81.Kimchi.
"kimchi hija Kaboċċa fil-melħ u trab tal-bżar aħmar"
Kimchi huwa pikkanti u mielaħ ħafna.
Kimchi huwa dixx sekondarju li l-Koreani jieklu kuljum.
Kimchi jinkludi mouu kimchi, kimchi tal-kaboċċi,
kimchi tal-ilma, dongchimi, nabak kimchi, kimchi tal-ħjar,
kimchi tal-brunġiel, u kimchi abjad.
Kimchi huwa ikel iffermentat tradizzjonali tal-Korea.
Huwa magħmul billi tħallat kaboċċi immellaħ jew ravanell ma '
ħwawar bħal trab tal-bżar aħmar, basla ħadra,
u tewm u mbagħad iffermentahom. Huwa kkunsidrat
wieħed mill-ikel nazzjonali fil-Korea. Huwa korrużjoni li
ma titħalla barra fl-ikliet stil Korean, u hemm
ħafna tipi skond l-ingredjenti u t-tisjir
metodu. Jintuża wkoll bħala ingredjent f'diversi
Dixxijiet Koreani. Kimchi huwa wkoll ikel uffiċjali nominat
għall-Olimpjadi, il-Logħob Asjatiku, u t-Tazza tad-Dinja tal-FIFA.
Nagħmlu ħafna kimchi f'daqqa biex tiekol matul
ix-xitwa tissejjaħ kimjang, li nżamm taħt l-art
f'kontenitur kbir tal-fermentazzjoni tal-fuħħar imsejjaħ
fuħħar biex iżżommha friska fix-xhur sħan tas-sajf
mingħajr iffriżar fix-xitwa. Jinħażen ukoll barra f'a
kontenitur imsejjaħ cauldron. Fi żminijiet moderni, dar
refriġeraturi kimchi huma aktar użati.
L-ewwel forma ta '"Kimchi" tista' tinstab fis-16-
kotba tas-seklu. Dimche ᆡ jidher f'Byeok Onbang
ippubblikat fl-1518 u Hunmongjaes ippubblikat fl-1527,
u Timche ᆡ jidher fil-forma ta’ notazzjoni Koreana għal
il-karattru Ċiniż "沈菜 (pronunzja Koreana moderna:
Chimchae)" maħluqa fil-Korea fl-1587. Fis-17 u
Sekli 18, is-“ċ” ta’ “dimche” kienet ippronunzjata b’mod kolokwali
bħala "ᆡ." Il-vokali "ㆎ" tat-tieni sillaba kienet ippronunzjata
bħala "ㅢ" mis-seklu 16, meta "·" tal-mhux amministrat
sillaba mibdula għal "-". "Kimchi," li tidher fis-seklu 19
u tkompli fil-lingwa moderna, hija forma li fiha l-ewwel
sillaba "ㅈ" ta' "ᆡ" tinbidel għal "ㄱ" b'palindikazzjoni maqluba,
u mbagħad it-tieni sillaba vokali tinbidel minn konsonanti
għal "ㅣ."
Qabel dan, fil-ktieb ta’ Lee Gyu-bo “Il-Ktieb ta’ Dongguk Yi Sang-
guk," ippubblikat fl-1241, kimchi huwa rreġistrat bħala "jek" u l-15-
forma tal-kelma seklu huwa maħsub li huwa "Dehi." "Tiġieġ ᅀ u ᆳ
dihi" jidher fl-ewwel edizzjoni tal-"Baħar Dushieon" ippubblikat fi
1481, u "Jang atdihi" tidher fil-"Box Office tat-Traduzzjoni"
ippubblikat fl-1517. "Ji" fil-kliem modern "Salji" u "Oiji"
huma s-suċċessur ta’ dan id-“dihi”.
Jingħad li ħadu gost jieklu l-ħaxix iffermentat
ikel matul il-perjodu Tliet Renji. F'Silla, il-Buddiżmu kien
introdotti, u l-vegetariżmu kien popolari, u ffermentat
tgawda wkoll il-[axix.
Fi "Dongguk Yi Sang-" ta' Lee Gyu-bo
Ġabra guk", ippubblikata fl-1241 matul id-Dinastija Goryeo,
kimchi magħmul bir-ravanell huwa rreġistrat bħala "juk" fil-poeżija "Gapo
Yukyeong".
Ippubblikat fl-1670 matul id-Dinastija Joseon, "Ikel Dimibang"
jirreġistra kimchi magħmul minn donga imnaddfin u tgħaddas ġo żgħir
vażett mingħajr melħ, tferra ilma sħun, u tpoġġiha fi sferi sħan
biex jimmatura. Fil-letteratura tard tas-seklu 17 "Yorok", 11-il tip ta '
kimchi huma rreġistrati, inkluż kimchi bħal ravanell, kaboċċi,
donga, bracken, u fażola ħadra, u dongchimi magħmula mir-ravanell
fl-ilma mielaħ.
Qabel l-introduzzjoni tal-bżar, uċuħ tar-raba tad-Dinja l-Ġdida, kimchi biss
magħmula billi tgħaddasha fi Chuncho (choppy), Sancho, u Jocho jew
it-taħlit ma 'ħwawar minbarra bżar huwa rreġistrat.
Fl-1766, il-"Jeungbo Forest Economy" irreġistrat li kimchi kien
aħmar bil-mandrami, u numru ta 'kimchi bl-użu ta' bżar aħmar jew
Deher ukoll trab tal-bżar aħmar. Il-metodu tat-taħlit tal-ħxejjex
bħal ħaxix aħdar, qara ħamra, u brunġiel bil-ħwawar bħal dawn
bħala bżar aħmar, cheoncho, u mustarda fir-ravanell bil-weraq u teħid
kimchi simili għal Chonggak kimchi tal-lum billi żżid ħafna tewm
meraq huwa l-metodu "Chimnabokjeop", u l-metodu ta 'teħid
kimchi simili għall-kimchi tal-ħjar tal-lum billi żżid bżar aħmar
trab u tewm għat-tliet naħat tal-ħjar huwa introdott
bħala l-"metodu Hwanggwadamjeop", u metodi oħra jinkludu
Dongchimi, Cabbage Kimchi, Dongga Kimchi, Abalone Kimchi,
u Oyster Kimchi.
Fil-"Executive Economic Journal" ippubblikat fil-bidu
Seklu 19, Seo Yoo-
gu iddeskriva li jekk jintuża ħafna bżar f'kimchi, ravanell
se jinħażen għal żmien itwal. Fl-istess ktieb, alka tali
bħala ħjar u kaboċċi, ħaxix ieħor bħal aħdar
basal bil-weraq immellaħ, ħwawar bħal bżar aħmar, ġinġer,
cheoncho u mustarda tat-tewm, frott tal-baħar bħal corvina isfar,
ħut immellaħ, widnet il-baħar, conch, u qarnit, u qxur tal-baħar tal-baħar,
li huma aġenti li jtaffu l-aċidu, se jiġu introdotti taħt l-isem
"kimchi hija Kaboċċa fil-melħ u trab tal-bżar aħmar"
Fil-passat, kien ingredjent kimchi li kien qabel il-kaboċċa tar-ravanell,
iżda mis-seklu 20, meta sħiħa-
kaboċċa bil-ġisem kienet imrobbija u mqassma b'mod wiesa ', kimchi tal-kaboċċi
kimchi tar-ravanell megħlub.
Kimchi sar magħruf ħafna mad-dinja
'Korea Culture' 카테고리의 다른 글
83။ကင်ချီ။ (0) | 2024.08.29 |
---|---|
82.Кимчи. (0) | 2024.08.29 |
80. Kimchi. (0) | 2024.08.29 |
79.Кимчи. (0) | 2024.08.29 |
78.Kimchi. (0) | 2024.08.29 |